Klinikveterinär inom bilddiagnostik till bilddiagnostiska kliniken

Klinikveterinär inom bilddiagnostik till bilddiagnostiska kliniken

Universitetsdjursjukhuset (UDS) vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett av landets största djursjukhus. Vi utgör SLU´s kliniska resurs för forskning och undervisning inom djursjukvården med undervisning på både veterinär- och djursjukskötarprogrammet. Vi är cirka 200 anställda som bedriver kvalificerad djursjukvård på katter, hundar, mindre sällskapsdjur och hästar. Vi har även en ambulerande verksamhet för lantbrukets djur.

Bilddiagnostiska kliniken vid Universitetsdjursjukhuset är en av de största inom Veterinärmedicinsk bilddiagnostik i Europa och en godkänd utbildningsplats för europeisk specialistexamen inom ämnet (Dip ECVDI).

Vi har många internationella kontakter och ofta utländska veterinärer som besöker eller arbetar hos oss.

Våra sköterskor/röntgentekniker är specialiserade och jobbar enbart med bilddiagnostik.

För tillfället är vi 10 radiologer (varav tre är Dip ECVDI, en Steg II, och tre ECVDI-residenter) och 8 röntgentekninker.

Arbetsuppgifter:

Du arbetar som radiolog med de olika modaliteterna och förväntas även ta aktiv del i handledning och undervisning av studenter samt delta i övrigt arbete vid kliniken.

Du kommer att få ett brett spektrum av intressanta fall samt möjligheten att jobba i en unik och givande miljö där klinik, undervisning och forskning möts på ett naturligt sätt. Du blir en del av en motiverad medarbetargrupp som har hög kompetens och arbetar med högkvalitativ utrustning.

Vi söker dig som är bilddiagnostiskt intresserad veterinär. Vi ser gärna att du har god erfarenhet från klinisk djursjukvård, exempelvis från djursjukhus eller större djurklinik där du arbetat en del med bilddiagnostik såsom röntgen, ultraljud kanske t.o.m. datortomografi och magnetresonanstomografi.

Vi behöver förstärkning i vår radiologgrupp och söker en trevlig, motiverad kollega som vill vara kvar över tid och som har ett specialintresse för ämnet Bilddiagnostik, som tycker att det är motiverande och intressant med undervisning och forskning .

Vi erbjuder ett stimulerande arbete med möjlighet både till att fördjupa och bredda sin kunskap inom bilddiagnostik. Innehar du specialistkompetens i sjukdomar hos hund och katt (Steg I) så finns möjlighet att vidareutbilda dig inom det specifika ämnet bilddiagnostik hos hund och att (steg II) hos oss.

Kvalifikationer:

  • Veterinärexamen giltig i Sverige
  • God klinisk erfarenhet från djursjukvård och bilddiagnostik. Steg I (hund och katt samt häst) är meriterande.
  • Goda kunskaper i tal och skrift i såväl svenska som engelska.

Urval bland de sökande baseras på insända ansökningshandlingar samt personlig intervju där stor betydelse fästs vid kvalifikationer, personlig lämplighet, förmåga att samarbeta, kommunicera och bygga relationer.

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Tillsvidare.

Omfattning:

100%

Tillträde:

Hösten 2018 sept./okt. eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2018-08-05

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Anna Straube, Chef för bilddiagnostiska kliniken, 018-672023

Madeleine Eilertsen, Avdelninsansvarig, 018-672019, madeleine.eilertsen@uds.slu.se