Senior veterinärradiolog Bilddiagnostiska kliniken

Senior veterinärradiolog Bilddiagnostiska kliniken

Universitetsdjursjukhuset (UDS) vid Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett av landets största djursjukhus. Vi utgör SLU´s kliniska resurs för forskning och undervisning inom djursjukvården med undervisning på både veterinär- och djursjukskötarprogrammet. Vi är cirka 200 anställda som bedriver kvalificerad djursjukvård på katter, hundar, mindre sällskapsdjur och hästar. Vi har även en ambulerande verksamhet för lantbrukets djur.

Bilddiagnostiska kliniken vid Universitetsdjursjukhuset är en av de största inom Veterinärmedicinsk bilddiagnostik i Europa och en godkänd utbildningsplats för europeisk specialistexamen inom ämnet (Dip ECVDI).

Vi har många internationella kontakter och ofta utländska veterinärer som besöker eller arbetar hos oss.

Våra sköterskor/röntgentekniker är specialiserade och jobbar enbart med bilddiagnostik.

För tillfället är vi 10 radiologer (varav tre är Dip ECVDI, en Steg II, och tre ECVDI-residenter) och 8 röntgentekniker.

Arbetsuppgifter:

Du arbetar som senior radiolog, vil ket innefattar det dagliga kliniska arbetet, undervisning och handledning av residents /studenter och andra medarbetare, optimering av klinikens modaliteter, kompetensutveckling inom utvalda områden såsom undersökningstekniker och undersökningsområden.

Du kommer att få ett brett spektrum av intressanta fall samt möjligheten att jobba i en unik och givande miljö där klinik, undervisning och forskning möts på ett naturligt sätt. Du blir en del av en motiverad medarbetargrupp som har hög kompetens och arbetar med högkvalitativ utrustning.

Kvalifikationer:

· Veterinärexamen giltig i Sverige.

· Omfattande erfarenhet inom veterinärmedicinsk bilddiagnostik, såsom DipECVDI, DipACVR, Specialistkompetens i Bilddiagnostik hos hund och katt, doktorsavhandling inom veterinärmedicinsk bilddiagnostik och fördjupade erfarenheter med bred bas dvs datortomografi, magnetresonanstomografi, ultraljud och scintigrafi är meriterande.

· Att kunna skriva och tala flytande svenska är inte ett absolut krav inledningsvis eftersom engelska är arbetsspråket på bilddiagnostiska kliniken.   Den framgångsrika sökande förväntas dock ha som mål att lära sig svenska inom ca 2 år.

Urval bland de sökande baseras på insända ansökningshandlingar samt personlig intervju där stor betydelse fästs vid kvalifikationer, personlig lämplighet, förmåga att samarbeta, kommunicera och bygga relationer.

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Tillsvidare

Omfattning:

100%

Tillträde:

Hösten 2018 sept/okt. eller överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2018-08-05.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Anna Straube, Chef till bilddiagnostiska kliniken, 018-672023, anna.straube@uds.slu.se

Madeleine Eilertsen, Avdelninsansvarig, 018-672019, madeleine.eilertsen@uds.slu.se