Residency i anestesi vid Universitetsdjursjukhuset vid SLU

Residency i anestesi vid Universitetsdjursjukhuset vid SLU

Universitetsdjursjukhuset (UDS) ledigförklarar härmed två treåriga kliniska utbildningstjänster i veterinärmedicinsk anestesiologi. Utbildningen kommer att följa European College of Veterinary Anaesthesia and Analgesias (ECVAA) riktlinjer (www.ecvaa.org).

UDS är SLUs resurs för klinisk forskning och utbildning, och är Sveriges enda universitetsdjursjukhus. Inom UDS bedrivs utbildning för veterinärstudenter och blivande djursjukskötare. UDS har ca 175 anställda som utför kvalificerad djursjukvård dygnet runt året om för katter, hundar, mindre sällskapsdjur och hästar. UDS har även en ambulatorisk utbildningsklinik.

Specialistutbildning och forskning utförs i samarbete med Institutionen för Kliniska Vetenskaper (KV). KV är en del av Fakulteten för veterinärmedicin och husdjursvetenskap. Institutionen ansvarar för grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom ämnena anestesiologi, bilddiagnostik, epidemiologi, försöksdjursvetenskap, kirurgi, klinisk kemi, medicin och reproduktion. Inom samtliga ämnen spänner verksamheten över alla djurslag.

Arbetsuppgifter:

Utbildningen styrs av riktlinjerna från ECVAA för residencyprogram inom anestesi och analgesi. Utbildningen ska ge fördjupad kunskap inom anestesi och analgesi för alla djurslag. Fördjupningen inkluderar teoretiska studier, seminarier och artikelgranskningar. Den kliniska verksamheten bedrivs under handledning av en ECVAA diplomate. En del av arbetstiden innebär rotationer, både inom UDS och KV samt externt, inom andra discipliner enligt ECVAA:s riktlinjer, samt arbete med ett vetenskapligt skriftligt arbete. Handledning av yngre kollegor och studenter ingår i arbetet.

Kvalifikationer:

Du ska vara legitimerad veterinär med tillstånd att utöva yrket i Sverige. Du ska ha genomfört ett internship inom häst- eller smådjurssjukvård eller ha minst 2 års klinisk träning på ett djursjukhus. Erfarenhet av anestesi, eller forskningserfarenhet inom ämnesområdet är meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl på såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Du ska ha intresse för undervisning och forskning, då du även kommer samverka med forskare och studenter. Du ska ha dokumenterat god samarbetsförmåga. Förmåga till självständigt arbete är också en förutsättning för utbildningen.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och ambitioner med utbildningen.

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Anställningen är en tidsbegränsad, treårig utbildningstjänst.

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2018-07-22.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och utnyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Görel Nyman, Huvudhandledare och programdirektör, professor 070 – 344 12 26, gorel.nyman@slu.se

Tamas Toth, Chef operationsavdelningen häst, dipl ECVS 070 – 786 74 73, tamas.toth@uds.slu.se

Marit Gorvy, Utbildningsansvarig smådjurskliniken 018 – 67 29 61, marit.gorvy@uds.slu.se

https://internt.slu.se/min-anstallning/lediga-anstallningar?rmpage=job&rmjob=1099&rmlang=SE