Chef för kontrollen i norra Norrland

Chef för kontrollen i norra Norrland

Redo för nästa kliv i karriären? Bli chef hos oss på Livsmedelsverket! Team norra Norrland är ett väl fungerande team med engagerade och kunniga medarbetare som söker en ny chef.

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som teamchef här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter

Team norra Norrland är ett av fem team i avdelning norra och mellersta Sverige. Som teamchef ingår du i avdelningens ledningsgrupp som tillsammans planerar, följer upp och utvecklar avdelningens verksamhet. Teamet består av 15 personer, både veterinärer, livsmedelskontrollanter och statsinspektörer. Du arbetar med teamets och medarbetarnas utveckling, har personalansvar för dina medarbetare och ansvarar för till exempel bemanning, arbetsmiljö, verksamhetsplanering och uppföljning av ditt team.

Placeringsort är inom teamets område; Västerbotten och Norrbotten. Det ingår resor i tjänsten.

Dina kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning, gärna inom livsmedelsområdet. Du ska ha erfarenhet av myndighetsutövning och av att arbeta i arbetsledande ställning. Har du erfarenhet från ekonomisk planering och uppföljning är detta meriterande. Även kontrollerfarenhet är meriterande. Vidare är det viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska och engelska samt har en god administrativ förmåga. Ett krav för tjänsten är att du har B-körkort.

Som person söker vi dig som har intresse för ledarskap och förmåga att samarbeta. Med tydlig och lyhörd kommunikation skapar du engagemang och förtroende bland dina medarbetare och de företagare du möter.

Du är en coachande ledare som ger dina medarbetare utrymme och ansvar att växa i sin roll. Du har mod att ta snabba, välgrundade beslut och ska även kunna planera för verksamheten på sikt. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande avdelningschef Petter Jonsson. Representant för SACO är Ulrika Lind och för ST Tony Berglund. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2018-08-19, ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100 %

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Livsmedelskontrollen/Norra och mellersta Sverige

Diarienummer: 2018/02195

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även att efterfråga referenser.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 570 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 240 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Läs annonsen här https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=453&rmlang=SE