En annorlunda och spännande veterinärroll i Östersund

En annorlunda och spännande veterinärroll i Östersund

Vi söker dig som vill bli en av oss och vårt viktiga arbete! Avdelning Norra och Mellersta Sverige växer och söker en veterinär som vill arbeta med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för djurens bästa, för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Vi erbjuder här en varierande veterinärroll med möjlighet att se en större del av vår verksamhet. Du tillhör ett team där ni utvecklas och gör skillnad tillsammans, men reser även till andra team inom avdelningen.

Vi annonserar tjänsten under hela sommaren, men du får mer än gärna skicka in din ansökan redan idag!

Kontroll för kvalitet
Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som veterinär här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter
Som officiell veterinär besiktar du de djur som anländer till slakterier och är en viktig del i kedjan mot säkra livsmedel. Du får använda din breda veterinärmedicinska kompetens för att genom levandedjursbesiktning och köttbesiktning säkerställa att de djur som används till livsmedel är friska. Du kan även komma att göra inspektioner och revisioner på slakterier och livsmedelsanläggningar.

Att arbeta i livsmedelskontrollen är givande, men också utmanande. Du är en myndighetsperson med många intressen att bemöta. Du har en kontrollfunktion, men ska också agera stöd och underlätta för företagaren att förstå vad som förväntas av dem, och hur de ska göra rätt. Som stöd i ditt arbete har du dock alltid ditt team. Ni delar bedömningar, erfarenheter och insikter.

Du kommer tillhöra team Mellersta Norrland med placeringsort i Östersund. Teamen inom avdelningen bemannar många olika typer av slakterier och anläggningar av varierande storlek. Du kommer att få möjlighet att arbeta med både lantbruksdjur och vilt. Denna roll innebär en hel del resor inom både teamet och avdelningen, som sträcker sig från Stockholmsområdet upp till Kiruna. Du får arbeta i en varierad roll, träffar mycket människor och ser olika anläggningar.

Dina kvalifikationer
Vi söker dig som har veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har god administrativ förmåga. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav. Det är meriterande om du har erfarenhet av operativ livsmedelskontroll, exempelvis köttbesiktning och myndighetsutövning.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Samråd med företagare och andra intressenter är också en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Samtidigt ställer tjänsten höga krav på god samarbetsförmåga, då det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Med förutsättningar som snabbt kan förändras, bör du även ha ett flexibelt förhållningssätt. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Emma Johansson. På grund av semestertider besvaras frågor i första hand via mail till emma.johansson@slv.se. Representant för SACO är Ulrika Lind och för ST Tony Berglund. Samtliga nås via vår växel, 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2018-09-03. Ansök via annonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%, lägre tjänstgöringsgrad kan diskuteras om så önskas

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: LK/NM

Diarienummer: 2018/02187

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg samt ID-handling tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser.

Välkommen med din ansökan!

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 570 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 240 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.