Ta föräldrarledigt för husdjuren

  • I Notis
  • 13 juli, 2018
  • 476 Visningar
Ta föräldrarledigt för husdjuren

För att ge djuren en tryggare start i sitt nya hem inför ny ett svenskt företag så kallad “tasstid” – tre dagars ledighet för den som planerar att skaffa valp eller kattunge.

Det är Arken Zoo som kom med initiativet till sina anställda när det väntas tillökning i familjen i form av hund eller katt.

– Djur kommer alltid först i allt vi gör och det är därför Tasstid är ett naturligt steg i utvecklingen av vår företagskultur. Att skaffa valp eller kattunge är ett viktigt beslut och förändrar vardagen väsentligt. Vi vill stödja våra anställda under sina första dagar med sin nya familjemedlem, säger Nanna Martin-Löf HR direktör på Arken Zoo till tidningen Må bra.

De första dagarna är en viktig fas i den nya familjemedlemmens utveckling och tillväxt – att lära känna varandra och ge djuret tid att bli bekväm i hemmet kräver att valpen eller kattungen får spendera tid med sin nya familj.

Tasstid införs under sommaren 2018 och gäller även omplacering av hund eller katt.