Veterinär till Uppsala som vill göra skillnad

Veterinär till Uppsala som vill göra skillnad

Till Team Östra Svealand söker vi nya veterinärkollegor som vill bidra med sin veterinärmedicinska kunskap för att upprätthålla gott djurskydd och säkra livsmedel för konsumenter. Vi annonserar tjänsten under hela sommaren, men du får mer än gärna skicka in din ansökan redan idag!

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som veterinär här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter

Som officiell veterinär får du användning för din breda veterinärmedicinska kompetens och är en del av kedjan mot säkra livsmedel och gott djurskydd. Dels besiktar du djuren när de anländer till slakterier och ser till att de är friska, dels säkerställer du genom köttbesiktning att de livsmedel som produceras är säkra för konsumenterna. När du känner dig trygg i ovanstående uppgifter och din roll som veterinär på slakteri, kan det på sikt bli aktuellt att utföra inspektioner och revisioner på slakterier och livsmedelsanläggningar.

Att arbeta i livsmedelskontrollen är givande, men kan även vara utmanande. Du är en myndighetsperson med många intressen att bemöta. Du har en kontrollfunktion, men ska också agera stöd och underlätta för företagaren att förstå vad som förväntas av dem, och hur de ska göra rätt. Som stöd i ditt arbete har du dock alltid ditt team. Ni delar bedömningar, erfarenheter och insikter, bygger er kunskap och utvecklas tillsammans i det dagliga arbetet.

Du kommer tillhöra Team Östra Svealand som har sin tyngdpunkt i Uppsala. Uppsala kan även vara din placeringsort, men även annan placering på något av teamets slakterier i Uppland kan diskuteras beroende på vad som passar dig. Teamet består av ca 17 personer som tillsammans bemannar slakterier av varierande storlek med slakt av nöt, lamm, gris och häst samt vilthanteringsanläggningar. Det ingår resor i tjänsten, främst inom teamets område, men även inom avdelningen vid behov.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har en god administrativ förmåga. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav.

Du är kommunikativ och har förmåga att samarbeta med kollegor och andra du kommer i kontakt med i ditt arbete. I din kommunikation gentemot exempelvis företagare är du tydlig och lyhörd. Du fattar självständigt välgrundade beslut och står tryggt fast vid dem. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Susanne Bran (nås från 16/8). Representant för SACO är Sofia Norlin och Karin Neil Persson (nås från 30/7) och för ST Tony Berglund. Samtliga nås via växeln, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2018-09-03 ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Livsmedelskontrollen/Norra och mellersta Sverige

Diarienummer: 2018/02376

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även att efterfråga två referenser.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Läs hela annonsen här: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=464&rmlang=SE