Veterinär eller livsmedelskontrollant till oss i Visby

Veterinär eller livsmedelskontrollant till oss i Visby

Till vackra Visby söker vi nu en ny kollega som vill arbeta för djurskydd och livsmedelssäkerhet tillsammans med oss. Beroende på vilken bakgrund du har kan du antingen arbeta som officiell veterinär eller som livsmedelskontrollant. Gotland lockar med såväl natur och avkoppling, som puls och spännande möten.

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter

I dessa roller arbetar du med frågor kring livsmedelssäkerhet, djurskydd och smittskydd. Du är en viktig del i kedjan mot säkra livsmedel och hjälper genom ditt arbete till att skydda människors och djurs hälsa. Tillsammans med dina kollegor i teamet verkar du för säker mat och gott djurskydd. Du är en myndighetsperson med kontrollfunktion, samtidigt som du ska vara ett stöd till företagare och underlätta för dem att göra rätt.

Som Livsmedelskontrollant består dina uppgifter framför allt av att utföra kontroller i samband med slakt, huvudsakligen köttbesiktning, och du gör även en del provtagningar. Du använder dina kunskaper i patologi, mikrobiologi, och köttbesiktning såväl som dina kliniska kunskaper för att säkerställa att de djur som används till livsmedel är friska.

I rollen som Officiell veterinär ingår, utöver ovanstående arbetsuppgifter, även levandedjursbesiktning och du kan dessutom få använda dina kunskaper i livsmedelssäkerhet och författningskunskap för att genom inspektioner och revisioner på slakterier och livsmedelsanläggningar garantera att de livsmedel som produceras är säkra för konsumenterna. Du möter företagare, tar del av deras verklighet och ger råd i samband med kontrollen.

Du kommer att tillhöra team Gotland med placering i Visby. Teamet består av tio personer. Det ingår resor i tjänsten, främst inom teamet, men vid behov även inom avdelningen.

Dina kvalifikationer

Som Livsmedelkontrollant är du behörig om du är veterinär men saknar veterinärlegitimation, om du läst årskurs 3 på veterinärutbildning och är godkänd i kursen för livsmedelssäkerhet eller att du har gått Livsmedelsverkets utbildning till Livsmedelskontrollant.

För att arbeta som Officiell veterinär krävs att du har veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land.

För båda tjänsterna gäller att du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt förstå och göra dig förstådd på engelska. Tjänsten kräver även B-körkort. Det är meriterande om du har erfarenhet av operativ livsmedelskontroll och myndighetsutövning. Erfarenhet av livsmedelshygien, livsmedelsproduktion eller annat myndighetsarbete ser vi också som meriterande.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Du är trygg i dig själv och de beslut du fattar. Samtidigt ställer tjänsten höga krav på god samarbetsförmåga, då det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Samråd med företagare och andra intressenter är också en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Maria Larsdotter Ekström. Representant för SACO är Sofia Norlin och Karin Neil Persson (nås från 30/7) och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2018-08-22 ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb

Anställningsform: Tidsbegränsad anställning, september 2018 – februari 2019

Omfattning: 100%

Område/avdelning: LK/ÖG

Diarienummer: 2018/02294

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även att efterfråga referenser.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll. På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 570 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 240 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Läs hela annonsen här: https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=460&rmlang=SE