Nytt koncept för djurägare och företag

Nytt koncept för djurägare och företag

Idag, måndag 1 oktober, lanserar Yoma Consulting AB sidan www.etolog.se. Idén bakom konceptet är att samla etologer för att djurägaren och företag lättare ska hitta rätt när man behöver hjälp med sitt djur eller stöd i sin verksamhet.

– Vi hoppas att fler ska förstå vad en etolog gör och när man kan ta hjälp av en etolog. För företag och djurägare blir portalen en unik, rikstäckande mötesplats som underlättar kontakten med yrkesverksamma etologer, förklarar Jonna Gohil, vd Yoma Consulting.

 Vad kan det handla om?
Anja är en treårig beagle tik som reagerar kraftigt på rullande skateboards. En annars lugn och harmonisk tik blir aggressiv och rädd och då hjälper inga förmaningar.

Den strävhåriga taxen Fille, 15 månader, blir orolig av att vara ensam hemma. Snart finns inte en enda möbel i lägenheten utan tuggmärken. Anja och Filles beteenden är exempel på problemställningar som våra etologer som har beteenderådgivning arbetar med. Insatserna sker alltid i nära samarbete med djurägare, veterinär eller veterinärkliniker.

Etologer har också kunskap om exotiska sällskapsdjur, djurparksdjur, vilda djur och lantbrukets djur.

Etolog.se erbjuder beteenderådgivning för djurägare online, hembesök och på klinik bland våra etologer finns bland annat Matilda Eriksson, etolog på Blå Stjärnans Djursjukhus I Göteborg.

Etolog.se erbjuder även verksamhetskonsulter samt föreläsare för företag och organisationer. De yrkesverksamma etologer som är anslutna till portalen har tillgång till verktyg för tidsbokning, marknadsföring, journalföring, fortbildning och ett nätverk med kollegor.