Chef till livsmedelskontrollen i Uppsala

Chef till livsmedelskontrollen i Uppsala

Team Östra svealand söker en coachande, kreativ och modig chef som vill vara med och göra skillnad! Det händer mycket i livsmedelskontrollen och som teamchef hos oss på Livsmedelsverket är du med och påverkar utvecklingen.

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som teamchef här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter

Team Östra svealand är ett av fem team i avdelning Norra och mellersta Sverige. Som teamchef ingår du i avdelningens ledningsgrupp som tillsammans planerar, följer upp och utvecklar avdelningens verksamhet. Teamet består av ca 16 personer, både veterinärer och livsmedelskontrollanter. De flesta av dessa arbetar med besiktning och kontroll i samband med slakt. Du arbetar med teamets och medarbetarnas utveckling, har personalansvar för dina medarbetare och ansvarar för till exempel bemanning, arbetsmiljö, verksamhetsplanering och uppföljning av ditt team. Placeringsort är Uppsala och det ingår resor i tjänsten.

Dina kvalifikationer

Du har en akademisk utbildning, gärna inom livsmedelsområdet eller veterinärmedicin. Du ska ha erfarenhet av myndighetsutövning och av att arbeta i arbetsledande ställning. Har du erfarenhet från ekonomisk planering och uppföljning är detta meriterande. Även kontrollerfarenhet är meriterande. Vidare är det viktigt att du kan uttrycka dig väl både i tal och skrift på svenska och engelska samt har en god administrativ förmåga. Ett krav för tjänsten är att du har B-körkort.

Du har intresse för ledarskap och förmåga att samarbeta. Med tydlig och lyhörd kommunikation skapar du engagemang och förtroende bland dina medarbetare och de företagare du möter. Det är viktigt att du har mod att fatta snabba, välgrundade beslut. Du föreslår nya idéer och metoder för verksamheten, så som nya lösningar gällande bemanningsfrågor samt planerar för verksamheten på sikt. Du är en coachande ledare som ger dina medarbetare utrymme och ansvar att växa. Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande avdelningschef Petter Jonsson. Representant för SACO är Ulrika Lind och för ST Tony Berglund. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2018-10-24, ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: LK/NM

Diarienummer: 2018/02962

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 600 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 270 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.