Med Vethem får FirstVet konkurrens

Med Vethem får FirstVet konkurrens

I september lanserades den digitala veterinärtjänsten Vethem, det är entreprenören Hidayet Tercan som nu utmanar FirstVet som funnits på marknaden sedan 2016. Med sig på satsningen har hon välkända Catarina Kjellerstedt som medicinskt ansvarig.

Kvinnan bakom satsningen har byggt upp flera företag och ideella organisationer och det var efter hon sålt rekryterings- och bemaningsbolaget Zemret – ett bolag inom vården – som hon bestämde sig för att satsa på djurvård. Hon har fått med sig moderbolaget till e-apoteket Apotea som investerare.

Till Veterinärmagazinet.se säger Hidayet Tercan är trycket från djurägarna redan är stort.

– Många djurägare ringer oss för att snabbt få rådgivning av en erfaren veterinär. De får hjälp att bedöma om fallet är akut eller om de kan vänta några dagar och se hur djurets tillstånd utvecklar sig. De frågar också vad de kan göra för djuret medan de väntar på en tid på kliniken. Svar på dessa frågor skapar en trygghet och lugn hos djurägaren som också leder till bättre beslut, säger Hidayet Tercan.

Och det handlar alltså om att träffa veterinärer via video med hjälp av den smarta mobiltelefonen för att göra hjälpen mer lättillgänglig. Målgruppen är ägarna till hästar och husdjur.