Universitetsdjursjukhuset (UDS) är SLUs resurs för klinisk forskning och utbildning, och är Sveriges enda universitetsdjursjukhus. Inom UDS bedrivs utbildning för veterinärstudenter och djursjukskötare, liksom forskning. UDS har ca 175 anställda som bedriver kvalificerad djursjukvård dygnet runt året om för katter, hundar, mindre sällskapsdjur och hästar.

UDS har även en ambulatorisk utbildningsklinik med veterinärer som åker ut till stall och gårdar. Smådjurskliniken på UDS har ca 80 årsarbetskrafter.

Vi har öppet dygnet runt årets alla dagar och tar emot såväl primärfall som remissfall. Utöver moderna verksamhetsanpassade lokaler har vi tillgång till avancerad bilddiagnostik, lab av högsta kvalitet och inte minst ett stort gäng riktigt trevliga och mycket kompetenta medarbetare.

Universitetsdjursjukhuset

Universitetsdjursjukhuset (UDS) ledigförklarar härmed en treårig klinisk utbildningstjänst i internmedicin smådjur. Utbildningen kommer att följa European College of Veterinary Internal Medicine-Companion Animals (ECVIM-CA) riktlinjer (www.ecvim-ca.org). Vid UDS och Institutionen för kliniska vetenskaper (KV) finns tillgång till hög kompetens, bland annat i form av diplomates inom flertalet discipliner, samt avancerad bilddiagnostik och en mycket välutrustad klinisk kemisk avdelning samt en mycket modern operationsavdelning.

Arbetsuppgifter:

Utbildningen styrs av riktlinjerna från ECVIM för residencyprogram inom internmedicin. Utbildningen ska ge fördjupad kunskap inom internmedicin och merparten av arbetet utförs således på mottagning, med vårdpatienter och intensivvårdspatienter under handledning av en ECVIM-CA diplomate. I anställningen ingår även jourarbete. En del av arbetstiden inkluderar rotationer, både inom UDS samt externt, inom andra discipliner enligt ECVIM-CA:s riktlinjer, samt arbete med ett vetenskapligt skriftligt arbete. Handledning av yngre kollegor och studenter kan förekomma.

Kvalifikationer:

Du ska vara legitimerad veterinär med tillstånd att utöva yrket i Sverige. Du ska ha genomfört ett internship inom smådjurssjukvård eller ha minst 2 års klinisk träning på ett djursjukhus. Ytterligare erfarenhet av smådjurssjukvård, såsom steg-1 kompetens i hundens och kattens sjukdomar, eller forskningserfarenhet inom ämnesområdet är meriterande. Du ska kunna uttrycka dig väl på såväl svenska som engelska i både tal och skrift. Du ska ha intresse för undervisning och forskning, då du även kommer samverka med forskare och studenter. Du ska ha dokumenterat god samarbetsförmåga. Förmåga till självständigt arbete är också en förutsättning för utbildningen.

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper och ambitioner med utbildningen. SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Placering:

Uppsala.

Anställningsform:

Anställningen är en tidsbegränsad, treårig utbildningstjänst.

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-02-10.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Marit Gorvy Enhetschef, Smådjurskliniken, 018-672961 marit.gorvy@uds.slu.se

Jens Häggström ECVIM-CA diplomat, Professor, ämnesföreträdare och Progr Dir, 018-67 21 24 jens.haggstrom@slu.se