Dags att utse Årets djurklinik

Dags att utse Årets djurklinik

För fjärde året i rad är det dags att utse Årets djurklinik. Förra året var det 6200 personer som deltog och Väsby Djursjukhus slutade som vinnare av denna utmärkelse efter svenska folkets röstning.

Alla kan vara med och nominera till årets djurklinik 2019. Du gör det på webbplatsen www.svenskdjursjukvard.se. All information kommer att spridas via webb och Facebook. Nomineringen öppnar 28 januari och stänger den 7 februari. Vinnaren kommer att utses den 22 mars.

När du har nominerat din favorit är det dags för juryn att utse fem finalister. Juryn består av Eva Porat, vice ordförande i SVERAK, Hans Rosenberg, presstalesperson SKK och Torkel Ekman, leg veterinär och vice ordförande i Veterinärmedicinska Rådet som är en del av Sveriges Veterinärförbund. Juryn utgår från arbetsgivare- och branschorganisationen Svensk djursjukvårds grundvärderingar och därför krävs det att kliniken är medlem där för att bli nominerad.

I sin bedömning tittar Juryn på de kliniker som har fått bäst nomineringar och sedan är det upp till de nominerade klinikerna att utveckla hur de arbetar med kvalitet utifrån Svensk Djursjukvårds värdegrund med fokus på bemötande, delaktighet, prisinformation och tillgänglighet. Den 13 mars presenteras de fem finalisterna.