Improve International startar verksamhet i Norden

Improve International startar verksamhet i Norden

Det internationella veterinärutbildningsföretaget Improve International har utökat sin verksamhet till Danmark, Finland, Norge och Sverige. Företagets första kurser kommer att hållas med start i maj 2019 på International Veterinary Academy i Köpenhamn som drivs av IVC Group.

Improve har redan funnits i Norden sedan 2009 i samarbete med Evidensia. Efter positiv respons på sina utbildningar utökar de nu verksamheten. Målet, menar företaget i ett pressmeddelande, är att tillgodose de behov som finns av vidareutbildningar för veterinärmedicinskt yrkesverksamma i Norden. Forskarutbildningar inom smådjursmedicin, smådjurskirurgi och diagnostisk bildbehandling är de första kurserna som erbjuds i Norden, tillsammans med en rad praktiska, kortare kurser.

Enligt David Babington som är MRCVS och affärsutvecklingsdirektör på Improve har företaget under de senaste nio åren fått upp ögonen för den roll som nordiska veterinärerna spelar för veterinärmedicinska vidareutbildningar.


– Det har stärkt oss i vårt beslut att etablera oss här med fortsatt stöd från Evidensia, säger han. Etableringen på den nordiska marknaden är också ett sätt för oss att leverera på vårt åtagande att tillgängliggöra våra högt ansedda vidareutbildningar för ännu fler veterinärer runt om i världen.

Improve grundades i Storbritannien för 21 år sedan och bedriver i dag verksamhet i fler än 20 länder. Genom att samarbeta med bland annat European School of Veterinary Postgraduate Studies och Harper Adams University i Storbritannien, menar företaget att de säkrar kvaliteten i sina vidareutbildningar som spänner över ett växande antal veterinärmedicinska områden.