Sommarjobba som veterinär vid gränskontrollen i Göteborg eller Stockholm

Sommarjobba som veterinär vid gränskontrollen i Göteborg eller Stockholm

Som officiell veterinär på Livsmedelsverket arbetar du med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för djurens bästa, för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Nu söker vi dig som vill sommarjobba som officiell veterinär vid gränskontrollen i Göteborg eller Stockholm, ett spännande och utvecklande arbete där du får växa i rollen som veterinär. Här är du med och gör skillnad, varje dag!

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som veterinär hos oss har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter

Som veterinär vid gränskontrollen har du arbetsuppgifter som i huvudsak består av kontroll av importerade livsmedel, i Göteborg kan det även bli aktuellt att genomföra viss exportkontroll. En dag som veterinär vid gränskontrollen kan innebära såväl administrativa uppgifter som fysiska kontroller och provtagningar av livsmedlen som importeras. Arbetet innebär även regelbunden dialog med importörer, lastansvariga samt andra myndigheter, exempelvis Jordbruksverket och Tullverket. Stor del av arbetet som veterinär vid gränskontrollen sker självständigt, men du har alltid dina kunniga kollegor nära till hands.

Du blir i denna tjänst del av team Gränskontroll och din placering är gränskontrollstationen i Göteborg eller Stockholms hamn. Göteborgs-gruppen består av ca 7 personer, och i Stockholm är de ca 5 personer.

Dina kvalifikationer

Du ska ha slutfört årskurs 5 på SLU:s veterinärutbildning med godkända resultat, eller ha motsvarande kunskaper från en annan av EU godkänd veterinärutbildning. Är du veterinärstudent behöver du också ansöka om och beviljas tillfällig veterinärlegitimation hos Jordbruksverket. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. Du har god administrativ förmåga. B-körkort är ett krav.

Som person tar du stort ansvar för ditt arbete, du är trygg i dig själv och tar välgrundade beslut. Du kan arbeta självständigt, men tjänsten ställer också höga krav på god samarbetsförmåga. Det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Då en stor del av arbetet sker i dialog med andra, är du också tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Annika Sundström. Facklig företrädare för SACO är Ulrika Lind och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via växeln på 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2019-02-28. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb.

Anställningsform: semestervikariat, i Göteborg ca 3 mån och i Stockholm ca 2 mån

Tillträde: för Göteborg gäller från mitten av maj eller enligt överenskommelse, för Stockholm från mitten av juni eller enligt överenskommelse

Område/avdelning: Kontroll/Västra götaland

Diarienummer: 2019/00764

Betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/lediga-jobb?rmpage=job&rmjob=523&rmlang=SE