Veterinär till Luleå

Veterinär till Luleå

Nu letar vi efter dig som vill vara med och göra skillnad! Till Luleå söker vi en ny kollega som vill vara en del av god teamsammanhållning, arbeta för säkra livsmedel och gott djurskydd samtidigt som du har tid och energi till det du vill göra när arbetsdagen är slut.

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som veterinär här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter

Livsmedelskontrollen erbjuder varierande arbetsuppgifter och den ena dagen behöver inte vara den andra lik. Som officiell veterinär besiktar du de djur som anländer till slakterier och är en viktig del i kedjan mot säkra livsmedel. Du får använda din breda veterinärmedicinska kompetens för att genom levandedjursbesiktning och köttbesiktning säkerställa att de djur som används till livsmedel är friska. Det kan även bli aktuellt att utföra inspektioner på slakterier för att försäkra att de livsmedel som produceras är säkra för konsumenterna.

Att arbeta i livsmedelskontrollen är givande och utmanande. Du är en myndighetsperson med många intressen att bemöta. Du har en kontrollfunktion, men ska också agera stöd och underlätta för företagaren att förstå hur de ska göra rätt.

Du kommer att tillhöra team Norra Norrland med placeringsort Luleå. Teamet består av ca 15 personer varav 5 stycken är placerade i Luleå. Det är ett sammansvetsat gäng som är trygga med sin kompetens och stöttar varandra i det dagliga arbetet.
Det ingår resor i tjänsten.

Livsmedelsverket jobbar aktivt med teamutveckling och har många personalförmåner; friskvård och fler antal semesterdagar är några av dessa. Du arbetar varken helger eller jour.

Dina kvalifikationer

Vi söker dig som har en veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har en god administrativ förmåga. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Du är trygg i dig själv och de beslut du fattar. Samtidigt ställer tjänsten höga krav på god samarbetsförmåga, då det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Samråd med företagare och andra intressenter är också en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Sofia Hedestig. Representant för SACO är Ulrika Lind och för ST Tony Berglund. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2019-04-29 ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%, lägre tjänstgöringsgrad kan diskuteras om det är intressant för dig

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Kontroll/Norra och mellersta Sverige

Diarienummer: 2019/01533

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Veterinärlegitimation, relevanta betyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju. Vi kommer även efterfråga referenser.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

https://www.livsmedelsverket.se/om-oss/jobba-hos-oss1/lediga-jobb/?rmpage=job&rmjob=541&rmlang=SE