350 djurparksveterinärer samlas på Kolmården

350 djurparksveterinärer samlas på Kolmården

Under måndagen inleddes European Zoo and Wildlife Health Conference 2019, Europas största konferens för djurparksveterinärer, på Vildmarkshotellet i Kolmården. 350 veterinärer och forskare från djurparker över hela världen ha under veckan samlats på Kolmården för kunskapsutbyte och praktiska övningar med djuren i djurparken. Kolmårdens förhoppning är att genom konferensen stärka veterinärernas roll i djurparkernas uppdrag att bevara utrotningshotade djur och sprida innovativa sätt att undersöka och behandla djuren.

Konferensen på Vildmarkshotellet pågår till och med den 15 juni.

Hur söver man egentligen en giraff på bästa sätt, eller hur behandlar man en delfin med tandvärk? Det är frågor en djurparksveterinär ställs inför i sitt dagliga arbete och som man kommer få svar på i Kolmården.

– Vi på Kolmården tar uppdraget att bevara utrotningshotade djurarter på största allvar och en god veterinärvård är avgörande för att vi ska lyckas. Därför känns det väldigt viktigt, och roligt, att välkomna världens främsta djurparksveterinärer till Kolmården för att kunna dela med oss av våra kunskaper och ta del och lära av andras framgångar, säger Christine Karmfalk, VD på Kolmården, i ett pressmeddelande.

Konferensen är den största av sitt slag i Europa och har planerats i över ett år av flera internationella organisationer tillsammans med Kolmårdens chefsveterinär Torsten Möller. Konferensen är ett av Kolmårdens mest omfattande arrangemang genom tiderna och hålls på nyrenoverade Vildmarkshotellet.