Klinikveterinär med ortopedisk inriktning till hästkliniken

Klinikveterinär med ortopedisk inriktning till hästkliniken

Universitetsdjursjukhuset

Universitetsdjursjukhuset (UDS) är SLU:s resurs för klinisk forskning och utbildning, och är Sveriges enda universitetsdjursjukhus. Inom UDS bedrivs utbildning av blivande veterinärer och djursjukskötare, liksom forskning. UDS har cirka 200 anställda som bedriver kvalificerad djursjukvård dygnet runt året om för katter, hundar, mindre sällskapsdjur och hästar. UDS har även en ambulatorisk utbildningsklinik med veterinärer som åker ut till stall och gårdar.
Hästkliniken har 45 årsanställda och tar årligen emot ca 5000 hästar. Ett vetenskapligt synsätt är fundamentet i vårt arbete och tillsammans med modern diagnostisk teknik och behandlingar gör det att vi är en av de ledande hästklinikerna i Europa. Kliniken har idag tre avdelningar: poliklinik med ortopediska fall och specialistmottagning inom respiration, odontologi, dermatologi och oftalmologi. Vårdavdelning med både kirurgiska och medicinska patienter. Samt en operationsavdelning med både planerade och akuta operationer.

Arbetsuppgifter:

Du kommer att i första hand arbeta på klinikens polikliniska avdelning med hältutredningar.

I tjänsten ingår även en hel del beredskapsarbete. UDS hästklinik har öppet dygnet runt och arbetet under beredskapspassen innebär mycket arbete med akut sjuka hästar och vård av inneliggande patienter. Veterinärerna på UDS arbetar enligt fastställd lista (schema) vilket innebär arbete på såväl dagtid som kvälls- och nattetid.

Arbetet sker i nära samverkan med veterinär- och husdjursvetenskapliga fakulteten, som har huvudansvaret för den utbildning och forskning som genomförs inom UDS. Som veterinär vid UDS kommer du också att få handleda blivande djursjukskötare och veterinärstudenter samt bistå våra forskare i pågående forskningsprojekt.

Kvalifikationer:

Du som söker är legitimerad veterinär och vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet inom ortopedi på häst eller att du är en yngre veterinär som gärna vill vidareutveckla dig inom ortopedi. Specialistkompetens inom sjukdomar hos häst är en fördel, men inget tvång.

Du är van att möta djurägare i olika situationer och inser vikten av att upprätthålla goda kundrelationer. Som person är du strukturerad och tål periodvis hög arbetsbelastning. Du är intresserad av att arbeta i en miljö där klinisk verksamhet möter undervisning och forskning. Du uttrycker dig väl i tal och skrift på svenska och engelska. Vi kommer att lägga stor vikt vid din personliga lämplighet.

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. Provanställning tillämpas

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2019-07-17. I ansökan bifogas personligt brev, CV och för tjänsten aktuella intyg/betyg

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Malin Santesson, Avdelningschef polikliniken 018-67 29 50 Malin.santesson@uds.slu.se

Karin Holm Forsström, Klinikchef 018-67 29 28 karin.holm.forsstrom@slu.se