Maria Engedahl blir ny djursjukhusdirektör för UDS från och med den 1 oktober

Maria Engedahl blir ny djursjukhusdirektör för UDS från och med den 1 oktober

Maria Engedahl, ny djursjukhusdirektör för UDS, kommer närmast från Akademiska sjukhuset där hon har varit chef för laboratoriet de senaste åtta åren. Hon har cirka 20 års erfarenhet av bland annat ledarskap, marknadsföring och ekonomi. Från och med den första oktober blir hon ny djursjukhusdirektör.

Enligt SLU har Maria Engedahl trivts mycket bra under sina år på Ackis. Framför ska hon ha älskat miljön där klinik möter universitet, vilket också lär vara en av orsakerna till att tjänsten på UDS tilltalar henne. Samtliga som har varit delaktiga i rekryteringen av en ny djursjukhusdirektör, menar från på SLU:s håll, är överens om att Maria Engedahl har allt som rollen kräver och behöver. ”Det är en komplicerad, utmanande och mycket spännande uppgift att leda Sverige enda universitetsdjursjukhus. En uppgift som kommer att passa Maria mycket bra”.

Som svar på huruvida Maria Engedahl har tillräcklig kunskap om veterinärmedicin för hennes nya roll skriver SLU följande: ”Maria är uppvuxen med hundar och familjen har under åren oftast haft egen hund. Raserna har varierat, men till exempel cocker spaniel och schäfer för att nämna några. Marias barn är nu vuxna, men dotterns hästintresse har också medför en närhet till djuren”.