Ny hästklinik i Stockholm

Ny hästklinik i Stockholm

Den 2 september öppnades dörrarna till en ny veterinärklinik för häst mellan Stockholm och Uppsala. Det är på Wallstanäs Gård i Rosersberg som veterinärerna Emma Lindell och Katarina Brunstedt nu startar verksamheten Stockholms Hästklinik.

Direkt utmed E4:an ligger Stockholms Hästklinik i moderna lokaler utrustade med röntgen och ultraljud, flertalet behandlingsrum, ridbana, ridhus och longervolt under tak.

– Här har vi möjlighet att på en personlig och lite mindre klinik ta emot hästar för allt från veterinärbesiktning och hältutredning till tandkontroll och röntgen, säger Emma Lindell, veterinär och delägare i Stockholms Hästklinik, i ett pressmeddelande.

Emma Lindell har arbetat många år som veterinär, nu senast på Brunmåla Hästklinik, och hon har ett särskilt intresse för bilddiagnostik och hästens hov och optimala hovfunktion. Emma vidareutbildar sig inom ISELP (International Society Equine Locomotor Apparatus), ett omfattande utbildningsprogram med fokus på bilddiagnostik. Hon har även vidareutbildat sig inom hud, hov, sporthästmedicin och besiktningar.

Klinikens andra veterinär och delägare, Katarina Brunstedt, har även hon mångårig erfarenhet av veterinäryrket. Hon är en av bara 20 veterinärer i Sverige som har en examen i odontologi (hästtandvård) och får därmed göra avancerade åtgärder i hästens mun. Hon har även en internationell examen i veterinär kiropraktik. Katarina arbetade tidigare på Mälaren Hästklinik.

Förutom de två veterinärerna förstärks teamet med Legitimerade djursjuksköterskan Fia (Sofia) Österholm och veterinärassistent Emma Hallberg.

– Tillsammans med vårt lilla men starka team hoppas vi kunna arbeta upp en klinik där alla känner sig välkomna, oavsett om man har tävlingshästar eller hobbyhästar hemma, säger Katarina Brunstedt.

Det har även tidigare funnits en veterinärklinik i lokalerna, Scandinavian Equine Clinics, som ägdes av den nu bortgångne veterinären Christopher Johnston.

– Att driva vår klinik i samma lokaler där Chris hade sin verksamhet känns särskilt fint då både jag, Emma och framförallt Fia har arbetat med Chris under åren. Vi har alla stor respekt för Chris’s hängivenhet och vi strävar efter att driva ytterligare en framgångsrik veterinärklinik här på anläggningen, säger Katarina Brunstedt.