Veterinärhistoriska museet firar 40 år

Veterinärhistoriska museet firar 40 år

Veterinärhistoriska museet stiftades för 40 år sedan. Det kommer att firas i två dagar, fredag och lördag 6 och 7 september 2019 med seminarier och aktiviteter på SLU campus, utanför Veterinärmuseet i Skara.

Temat för dagarna är djurskydd och djurvälfärd inom svensk veterinärmedicin och betydelsen av interaktioner mellan människor och djur.

Hästar och hundar finns på plats, det blir ponnyridning och ponnykörning. Brukshundklubben visar brukslydnad och Svenska Terapihundskolan beskriver hur hundar arbetar inom vården. Forskare visar och berättar om inlärning hos djur.

Inne i museet blir det pedagogisk verkstad – barnen kan ta med sitt gosedjur och låta veterinären bota det.

Läs programmet här

I anslutning till Veterinärmuseet finns Arkivet med en stor samling av veterinärmedicinsk litteratur. Hösten 2018 nyinvigdes det efter en större renovering. Läs mer om detta i SLU:s personaltidning Resurs