Veterinär

Veterinär

Om arbetsplatsen

Länsstyrelsen Skåne skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och investera i landsbygden. Målet är att göra det bästa för Skåne och bidra till goda livsvillkor och en hållbar utveckling. I vårt uppdrag har vi olika roller och fungerar både som utvecklingspartner och som beslutsfattare i frågor som rör länets utveckling. Vi arbetar på uppdrag av regering och riksdag och investerar 2,3 miljarder och fattar 70 000 myndighetsbeslut för Skånes och Sveriges bästa varje år.

Vi är ca 550 medarbetare och har kontor i Malmö och Kristianstad. Vår vision är “Det bästa för Skånes människor, djur och natur. Idag och imorgon”.

Länsstyrelsen söker två länsveterinärer till landsbygdsavdelningen. Din arbetsplats blir på vårt kontor i Kristianstad. Den ena anställningen är en tillsvidareanställning med arbetsuppgifter på både djurskyddsenheten och djur- och livsmedelsenheten. Den andra anställningen är en visstidsanställning på djur- och livsmedelsenheten och är tidsbegränsad till sex månader, med viss möjlighet till förlängning. Vi tillämpar 6 månaders provanställning för tillsvidareanställningar. Tillträde snarast efter överenskommelse.

Djurskyddsenheten arbetar med djurskydd genom djurskyddskontroller i fält, beslutsfattande från kontor samt information och rådgivning till djurhållare och allmänheten. Enheten hanterar ett stort antal ärenden per år och fattar många ingripande beslut såsom föreläggande om åtgärder, beslut om omhändertagande eller beslut om djurförbud. En viktig del av arbetet är information och rådgivning om djur och djurskydd till djurhållare och till samhället.

Djur- och livsmedelsenheten arbetar inom många olika områden, smittskydd, tillsyn av djurhälsopersonal, livsmedels- och foderfrågor, men även omhändertagande av djur, tillsyn av hundar och katter samt kontroller av djurmärkning, tvärvillkor m.m. Arbetet består både av kontroller, rådgivning och samordning med andra myndigheter.

Hos oss får du ett varierat och viktigt arbete med engagerade kollegor!

Vill du veta mer om Länsstyrelsen Skåne och landsbygdsavdelningens verksamhet? Se filmerna via länken nedan.

Arbetsuppgifter

Som länsveterinär hos djurskyddsenheten arbetar du med handläggning av olika typer av djurskyddsärenden, som t. ex. omhändertagande av djur, fastställande av vad som ska ske med omhändertagna djur samt utfärdande av djurförbud. En stor del av arbetet utgörs av rådgivning och stöd till övrig personal på enheten. Ibland kommer du att följa med djurskyddsinspektörerna på kontroller och då bidra med din sakkunskap. I arbetsuppgifterna ingår även extern rådgivning och information. Du kommer även att representera enheten i domstol.

Som länsveterinär hos djur- och livsmedelsenheten arbetar du framför allt med kontroll av och stöd till djurhälsopersonal samt handläggning av både akuta och mer långsiktiga smittskyddsfrågor. Du är också ett stöd till enhetens arbete med livsmedels- och foderfrågor liksom kontroll av transporter med animaliska biprodukter. I arbetet ingår samarbete med andra myndigheter och organisationer samt mediakontakter.

Som medarbetare hos oss har du tre roller: arbetstagare, kollega och verksamhetsutövare. I rollen som arbetstagare representerar du myndigheten, tillsammans med dina kollegor bidrar du till det samlade resultatet och som verksamhetsutövare skapar du samhällsnytta utifrån din sakkompetens.

Kvalifikationer

Länsstyrelsen eftersträvar att ha medarbetare med olika egenskaper, förutsättningar och livserfarenheter. Det är samspelet mellan medarbetarnas olikheter och likheter som utgör en av Länsstyrelsens framgångsfaktorer.

Vi söker dig som har en svensk veterinärlegitimation och har arbetat några år som klinisk veterinär. Vi ser gärna att du har erfarenhet av lantbruksdjur. Du får också gärna har viss administrativ vana.

Du behöver kunna kommunicera väl på svenska i både i tal och skrift och kunna anpassa ditt uttryckssätt efter mottagaren. Arbetet förutsätter en god samarbetsförmåga i såväl interna som externa relationer. Du behöver kunna arbeta självständigt, men även fungera väl i en arbetsgrupp. Du har god förmåga att ta initiativ, vara drivande samt att på ett effektivt och självständigt sätt genomföra ditt arbete mot fastställda tidsplaner. Du behöver ha förmåga att prioritera och kunna ta ingripande beslut under tidspress.

Körkort för personbil krävs samt goda datakunskaper inom Office-programmet.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast enligt överenskommelse. Tillsvidare. Heltid

Ansökan

Referensnummer:   112-28255-19

Sista ansökningsdag 2019-09-29

Gör ansökan

Lön

Löneform: Månadslön.

Kontaktpersoner

Paula Hultgren Tf enhetschef, djurskyddsenheten 010-224 13 78

Leif Felton Länsveterinär, djurskyddsenheten 010-224 17 35

Lotta Berg Tf enhetschef, djur- och livsmedelsenheten 010-224 12 35

Fackliga företrädare:  Daniel Vitestam OFR/S, P, O (ST) 010-224 17 02 och Mie Meiner Saco-S 010-224 17 78

Övrigt

Vi ber dig söka anställningen genom länken i denna annons för att underlätta vår hantering av inkomna ansökningar samt för att säkerställa kvaliteten i vår urvalsprocess. Det är av största vikt att du är noggrann när du fyller i din ansökan då den bedöms gentemot en fastställd kompetensprofil samt mot andra sökande.
Du hittar information om hur Länsstyrelsen Skåne behandlar personuppgifter på https://www.lansstyrelsen.se/skane/dataskydd.