Distriktsveterinärernas nya verksamhet på Öland

Distriktsveterinärernas nya verksamhet på Öland

Distriktsveterinärernas nya verksamhet på Öland är nu permanent. En nykomponerad arbetsgrupp med klinikchefen Kristina Olsson i spetsen utgår från Algutsrum och bedriver i första hand fältverksamhet för lantbrukets djur och häst, både akutsjukvård och förebyggande. Smådjursverksamhet bedrivs i mindre skala.

Veterinär dygnet runt, året om! För att ha möjlighet att erbjuda beredskap för akut sjuka djur dygnet runt, året samarbetar Distriktsveterinärerna idag med privata fältveterinärer i området, det ska alltid finnas veterinär att tillgå på ön.

– Det ska bli jättespännande att följa vår etablering på Öland. Vi kommer i en inledande fas att samarbeta, främst kring beredskapen, med de privata veterinärerna för att sedan över tid växla upp vår styrka. Öland är spännande då det är ett oerhört lantbruksdjurstätt område; så jobb lär det finnas. Jag är jättenöjd med det team vi har lyckats skapa som tillsammans har en stor erfarenhet från tidigare jobb både inom- och utanför Distriktsveterinärerna. Jag vill önska gänget stort lycka till och också passa på att tacka alla inblandade i igångsättande processen! säger Fredrik Weimarsson, Regionchef Syd på Distriktsveterinärerna.

Arbetsgruppen på Öland består idag av tre veterinärer och en projektledare med fokus på lantbrukets djur:

Kristina Olsson, klinikchef och leg. veterinär, har sedan många år drivit Distriktsveterinärernas mottagning i Kalix, hon flyttar nu 140 mil söderut och tar sig an rollen som klinikchef på Öland.

Malin Collin, leg. veterinär. Malin är en hemvändande kalmarit och kommer senast från Distriktsveterinärerna i Karlshamn. Malin ser fram emot att få jobba mer med lantbrukets djur.

Gustav West, leg. veterinär. Gustav är en av våra nyaste medarbetare, han har tidigare jobbat i området som veterinär och vi är glada över detta nyförvärv.

Caroline Eriksson, projektledare och husdjursagronom. Caroline är också en av våra nyförvärv som vi är mycket glada för. Caroline ska leda utvecklingen inom lantbrukets djur på Öland.

– Jag har flyttat till Öland och det känns väldigt bra. Vi är ett mycket kompetent, glatt och positivt gäng som drar igång Ölands nya mottagning så jag är övertygad om att detta kommer bli mycket bra, säger Kristina Olsson, klinikchef Distriktsveterinärerna Öland.