SLU-anställda i stort klimatupprop med demonstration

SLU-anställda i stort klimatupprop med demonstration

Nu går SLU-anställda samman och uppmanar fler läroverk att rädda klimatet.
– Det ska vara dyrt att göra fel och billigt att göra rätt, säger forskaren Karin Gerhardt till UNT.

Den 27 september ordnar Klimatgruppen på SLU en klimatdemonstration för SLU:s personal, som en del av den globala klimatveckan. Start går klockan 13.30 på Campus Ultuna mellan Ulls hus och Undervisningshuset och därefter klockan 15.00–17.00 vid Forumtorget inne i Uppsala. De 434 anställda på SLU som har skrivit under uppropet uppmanar läroverk i Sverige att visa mer konkret handlingskraft i klimatfrågan.

”I över ett år har nu miljontals barn och ungdomar världen över strejkat och demonstrerat för att vi i vuxenvärlden ska ta ansvar. Deras krav är enkelt: lyssna och agera på vetenskapen. Dessa ungdomar har nu bett vuxenvärlden att visa sitt stöd under den globala klimatveckan 20–27 september. Vi uppmuntrar härmed all SLU personal att ansluta sig…” skriver arrangörerna på sin demonstrationsaffisch.