Kerstin Bergvall utsedd till Årets veterinär 2019

Kerstin Bergvall utsedd till Årets veterinär 2019

Under Veterinärkongressen den 27 september utsågs dermatologen Kerstin Bergvall till Årets veterinär 2019. Hon var en av 20 som hade nominerats. Kerstin Bergvall är både kliniker och forskare och delar sin tid mellan SLU och Evidensia där hon arbetar på Södra djursjukhuset.

De övriga tre finalisterna var:

  • Nils Håkansson, ögonspecialist
  • Ylva Persson, biträdande statsveterinär och forskare på SVA
  • Ole Frykman, ortopedkirurg

 

Motiveringen till Årets Veterinär lyder:

”Det finns några veterinärer i Sverige som verkligen kan den disciplin som betraktas som en av de svåraste. Årets Veterinär är nestorn bland dem. Hon behandlar både smådjur och häst, och de som arbetar med henne vittnar om ett enormt engagemang för att lindra deras lidande.

Men för att komma dit måste man ha djurägarna med sig, och här finns en annan av denna veterinärs många styrkor. Passionerat och pedagogiskt får hon djurägarna att förstå och genomföra ofta livslånga behandlingar på sina djur, hemma och i stallet. Hennes bedside manners är lika fina för människor som djur.

Genom en lång karriär har hon alltid ställt upp för patienter, djurägare, kolleger och inte minst studenter. Hennes forskning kan vi prata länge om, just nu handlar den bland annat om sårläkning hos hund och häst utan antibiotika”.