”Hållbar ridning för hållbara hästar” – ny gratis inspirationskälla till alla ryttare

”Hållbar ridning för hållbara hästar” – ny gratis inspirationskälla till alla ryttare

Hältor står för mer än 50 procent av alla skador på häst, enligt skadestatistik från Agria. Många hältor går dock att förebygga med rätt kunskap. Det var bakgrunden till kunskapsprojektet #stoppahältan där Agria tillsammans med Hästsverige har velat öka kunskapen kring hälta och på så sätt göra vardagen bättre för många hästar.

Nu är boken som sammanfattar projektet #stoppahältan och träningsfilosofin bakom Agria naturbana klar. Med titeln ”Hållbar ridning för hållbara hästar” får nu hela Ridsportsverige en ny inspirationskälla på vägen till flera hållbara hästar.

Ett femtontal personer har bidragit till bokens innehåll, exempelvis ryttare som Ulla Håkanson, Peder Fredricson, Victoria Almgren, Jens Fredricsson men också andra namnkunniga hästprofiler som professor Lars Roepstorff, landslagskapten Bo Jenå och veterinär Karl-Henrik Heimdahl.

– Det är inte bara en bok om hur du ska rida för framgång, den omfattar också större delar av vägen till ett långsiktigt hållbart och roligt hästägande – som att träna sin egen kropp och hur man bygger sin egen naturbana och ridövningar som fungerar bra i naturen. Många fina tips helt enkelt, säger Agnes Fabricius, vd Agria Djurförsäkring.

Boken är kostnadsfri att ladda ned eller läsa digitalt på agria.se/hästboken och kan läsas i mobilen, paddan eller datorn. Det kommer också att finns ett fåtal tryckta blädderexemplar i Agrias montrar under större hästevent.

– Vi ser att många söker information via sin mobiltelefon, då vill vi vara där. På så vis blir det enklare att få inspiration inför varje ridpass eller kanske när den egna naturbanan ska ta form, säger Agnes Fabricius.