Hästklinik i Västergötland växer

Hästklinik i Västergötland växer

Det är inte bara de två största djurvårdskonglomeraten som blir allt större i Sverige. Tidningen Västsverige rapporterar från växande Husaby hästklinik utanför Lidköping som besöks av hästägare från hela Sverige.

Husaby hästklinik har funnits sedan 2010 och omfattar även kliniken i Bjertorp som främst inriktar sig på travhästar samt Skara hästsjukhus som Husaby Hästklinik tog över i samband med konkursen 2016.

Kliniken i Skara är en akutklinik som är öppen dygnet runt alla dagar på året. På Husaby är patienterna oftast sporthästar med olika hältproblem.

– Alla vi veterinärer jobbar både på Husaby hästklinik och på Akutsjukhuset i Skara och vi har flera olika specialiteter. Min är rörelseapparaten och jag möter främst sporthästar. Jag pluggade i Sverige och Norge betalde för min utbildning. På den tiden var det ont om veterinärer i Norge. Det fanns helt enkelt fler hästar i Sverige och därmed en bättre utbildning, sedan blev jag kvar i Sverige, säger veterinären och delägaren Torunn Mehammer till Tidningen Västsverige.

I år har de fyra delägarna även tagit över och startat ny klinik i Sundsvall som tidigare har tillhört Norrlands travsällskap.

– Vi har kunnat knyta fantastiskt duktiga veterinärer till Norrlandkliniken som verkligen kan komplettera varandra väldigt bra. Kliniken ligger på travbanan och besöks till största delen av travhästar, men vi ser ett ökande intresse även bland ridhästar, säger Torunn Mehammer till Tidningen Västsverige och berättar att det förra veckan kom 45 hästar till den nya kliniken i Sundsvall.

Läs hela artikeln här