Residency i hästkirurgi

Residency i hästkirurgi

Hästkliniken vid UDS söker en ECVS resident i hästkirurgi

Universitetsdjursjukhuset (UDS) är SLUs resurs för klinisk forskning och utbildning, och är Sveriges enda universitetsdjursjukhus. Inom UDS bedrivs både utbildning av veterinärstudenter och djursjukskötare samt forskning. UDS har cirka 200 anställda som bedriver kvalificerad djursjukvård dygnet runt, året om för katter, hundar, mindre sällskapsdjur och hästar. UDS har även en ambulatorisk utbildningsklinik med veterinärer som åker ut till stall och gårdar. Hästkliniken har ca 45 årsanställda och tar årligen emot ca 5000 hästar. Vi strävar efter att ligga i framkant vad det gäller de moderna diagnostiska teknikerna och behandlingarna och arbetar alltid utifrån ett vetenskapligt synsätt. Kliniken har idag tre avdelningar: Poliklinik med ortopediska fall och specialistmottagning inom respiration, odontologi, dermatologi och oftalmologi. Vårdavdelning med kirurgiska och medicinska patienter. Samt en operationsavdelning med både planerade och akuta operationer.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna omfattar klinikarbete med beredskapstjänstgöring, i vilket praktisk undervisning av veterinär- och djursjukskötarstudenter ingår som en viktig komponent. Klinikarbetet omfattar huvudsakligen uppgifter som ingår i ett residencyprogram i kirurgi (se www.ecvs.org) men kan också komma att omfatta ytterligare uppgifter, när verksamheten så kräver. Arbetet på kliniken sker i nära samverkan med veterinär- och husdjursvetenskapliga fakulteten, som har huvudansvaret för den utbildning och forskning som genomförs inom UDS.

Kvalifikationer:

Veterinärexamen samt behörighet att utöva veterinäryrket i Sverige. Minst ett ettårigt internship i hästpraktik eller motsvarande praktisk erfarenhet är ett krav. Goda kunskaper i svenska språket och/eller engelska krävs för att samverka med djurägare, studenter och kollegor. Engelskspråkig sökande förutsätts inhämta tillräckliga språkkunskaper för att kunna kommunicera på svenska inför förlängning av anställningen.

Du inser vikten av att upprätthålla goda relationer med kollegor och kunder och att bemöta djurägare på ett korrekt sätt. Du är ansvarsfull, lyhörd och van att samarbeta. I anställningsförfarandet ingår personlig intervju och stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Utbildningstjänst. Tidsbegränsad 1 år, med planerad förlängning till 3 år. Provanställning tillämpas.

Omfattning:

100%

Tillträde:

1 mars 2020, eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-01-15.

I ansökan bifogas personligt brev, CV, 2 st rekommendationsbrev samt övriga för tjänsten aktuella intyg/betyg.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

www.slu.se

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Karin Holm Forsström, DVM, PhD, Klinikchef, 018-67 29 28 karin.holm.forsstrom@slu.se

Tamas Toth, DVM, Dipl. ECVS, Kirurgisk chefsveterinär, 018-67 13 30 tamas.toth@uds.slu.se