Kliniken besitter många internationella kontakter och vi har ofta utländska veterinärer som besöker eller arbetar hos oss. Våra sköterskor/röntgentekniker är specialiserade och jobbar enbart med bilddiagnostik. För tillfället är vi 11 radiologer (varav sex är Dip ECVDI, 5 Steg II specialistkompetens bilddiagnostik hos hund och katt, och två kandidater i brittiska certifikatutbildningen för bilddiagnostik) och 8 röntgentekniker.

Arbetsuppgifter:

Anställningen är en tillsvidare heltidstjänst. Arbetstiden är för närvarande förlagd till vardagar dagtid. Du arbetar som senior radiolog vilket innefattar det dagliga kliniska arbetet med att genomföra bilddiagnostiska undersökningar; undervisa och handleda residents /studenter och andra medarbetare, vara delaktig och utvecklande i forskningsprojekt, delaktig i optimering av klinikens modaliteter. kompetensutveckling inom utvalda områden såsom undersökningstekniker-/ områden. Du kommer att få ett brett spektrum av intressanta fall samt möjligheten att jobba i en unik och givande miljö där klinik, undervisning och forskning möts på ett naturligt sätt. Du blir en del av en motiverad medarbetargrupp som har hög kompetens och arbetar med högkvalitativ utrustning.

Kvalifikationer:

  • Veterinärexamen giltig i Sverige
  • Specialistkompetens inom veterinärmedicinsk bilddiagnostik, såsom DipECVDI, DipACVR eller genomgått dess utbildningsprogram och är behörig att gå upp på den slutliga praktiska examen.
  • Goda kunskaper i engelska tal och skrift

Meriter:

  • Urval bland de sökande baseras på insända ansökningshandlingar samt personlig intervju där stor betydelse fästs vid kvalifikationer, personlig lämplighet, förmåga att samarbeta, kommunicera, undervisa och bygga relationer
  • PhD eller forskarutbildning inom veterinärmedicinsk bilddiagnostik är starkt meriterande, detta eftersom universitetets syfte är att upprätthålla och värna om ett nära samarbete mellan den klinikska och akademiska sidan.
  • Fördjupade kliniska erfarenheter inom radiologi, ultraljud, datortomografi, magnetresonanstomografi och scintigrafi.
  • Fördjupade erfarenheter inom diagnostisk bilddiagnostik på både smådjur och stordjur är meriterande för tjänsten, men radiologer som arbetat med smådjur eller stordjur kommer tas i beaktan.
  • Mycket goda kunskaper dvs flytande svenska är en stark merit för tjänsten. Icke svensktalande sökande förväntas lära sig svenska inom 2 år.

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning.

Omfattning:

100%

Tillträde:

Juni 2020 eller tidigare.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-04-13. I ansökan bifogas CV, personligt brev och för tjänsten aktuella intyg/betyg. Ansökan skall även innehålla kontaktuppgifter till minst två referenser.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala. SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Anna Straube, Chef för Bilddiagnostiska kliniken 018-67 20 23 – fornamn.efternamn@uds.slu.se