Hästkliniken har öppet dygnet runt årets alla dagar och tar emot såväl primärfall som remissfall. Utöver moderna verksamhetsanpassade lokaler och utrustning har vi tillgång till avancerad bilddiagnostik, laboratorium av högsta kvalitet samt dedikerade medarbetare med bred och hög kompetens.

Arbetsuppgifter:

Vi söker nu en erfaren hästkirurg till operationsavdelningen. Arbetsuppgifterna omfattar alla former av kirurgiska ingrepp på (nästan uteslutande) häst, såväl enklare som kvalificerade elektiva ingrepp, samt akutkirurgi. På vårdavdelningen deltar kirurgen i planering av och i utförande av postoperativ vård på klinikens kirurgiska patienter. UDS har öppet dygnet om alla dagar på året så i tjänsten ingår kirurgisk beredskap kväll/natt och helger enligt separat schema. För en veterinär vid UDS ingår undervisning av veterinärstudenter, djursjukskötarstudenter och eventuella interns och residents i det dagliga arbetet, liksom kontakt med pågående forskningsprojekt.

För en sökande med intresse och med rätt kvalifikationer kan en tjänst som kirurgisk chefsveterinär bli aktuell. Då ingår dessutom att, tillsammans med ämnesansvarig kirurg från institutionen för kliniska vetenskaper, bevaka och utveckla ämnet kirurgi och att ta fram riktlinjer för kirurgiska behandlingar vid kliniken. Vi ser gärna att en kirurgisk chefsveterinär som är ECVS diplomat handleder residents på UDS.

Kvalifikationer:

Veterinärexamen samt behörighet att utöva veterinäryrket i Sverige. Du bör helst vara ECVS diplomerad, alternativt ha genomgått ECVS residencyprogram i stordjurskirurgi eller ha motsvarande kunskaper. Goda kunskaper i svenska språket och/eller engelska krävs för att samverka med djurägare, studenter och kollegor. Sökande som inte kan kommunicera på ett skandinaviskt språk förväntas lära sig detta inom en rimlig tid.

Du inser vikten av att upprätthålla goda relationer med kollegor och kunder och att bemöta djurägare på ett korrekt sätt. Du är ansvarsfull, lyhörd och van att samarbeta och är intresserad av att arbeta i en miljö där klinisk verksamhet möter undervisning och forskning. I anställningsförfarandet ingår personlig intervju och stor vikt läggs vid dina personliga egenskaper.

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. SLU tillämpar provanställning.

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-08-31.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt.
SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala. SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Karin Holm Forsström, Klinikchef Hästkliniken UDS 018-67 29 28 – karin.holm.forsstrom@slu.se