Länsveterinär

Länsveterinär

Länsstyrelsen i Dalarnas län är en statlig myndighet som finns nära människorna i vårt län. Vi är en viktig länk mellan länet och regeringen, riksdagen och andra myndigheter. Vår uppgift är att säkerställa att nationella mål och uppdrag genomförs regionalt och med hänsyn till förutsättningarna i just vårt län. Vårt arbete bygger på en samsyn kring mål och prioriteringar och utgår från de fyra ledorden rättssäkerhet, kunskap, samarbete och bra bemötande.

Arbetsuppgifter

Länsveterinären har ett varierande och brett arbetsområde. Du kommer bland annat att delta i tillsyn av djurhälsopersonal och läkemedelsanvändning. Fokus kommer att vara på livsmedelskontroller och revisioner av kommunernas livsmedelskontroll. Du kommer även att arbeta med samordning, rådgivning och kontroller inom smittskyddsfrågor och delta i djurskyddsarbetet. Arbetet är i stor grad självständigt och innebär planering, genomförande och utvärdering av tillsynen. En viktig del i rollen är samverkan med andra myndigheter och organisationer inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Skall krav
– Du ska ha en svensk veterinärlegitimation.
– God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska.
– Körkort är ett krav.

Meriterande
– Erfarenhet av kontroller enligt djurskyddslagen och livsmedelskontroller
– Erfarenhet av klinisk veterinärverksamhet
– Tidigare erfarenhet av myndighetsutövning

Personliga egenskaper

Vi söker dig som har förmåga att prioritera ditt arbete och kan vara flexibel utifrån en varierad vardag. Du bör vara handlingskraftig, driven och kunna ta egna initiativ. Du ska ha lätt för att samarbeta och skapa kontakter och bibehålla dem såväl internt som med externa aktörer. Som person är du lugn och trygg och kan hantera svåra situationer.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet och goda referenser

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:  Heltid, enligt överenskommelse.
Ansök senast: 2020-09-27
Referensnummer: 112-15922-2020
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid

Kontaktpersoner

Mikael Selander, Avdelningschef 070-2668154 mikael.selander@lansstyrelsen.se
Jenny Bransell Veterinär 010-2250398 jenny.t.bransell@lansstyrelsen.se

Fackliga företrädare

Gizela Kayal ST 010-2250248 Gisela.Kayal@lansstyrelsen.se
Jenny Lundgren SACO 010-2250250 Jennie.Lundgren@lansstyrelsen.se

Länsstyrelsen arbetar för att erbjuda en attraktiv och jämställd arbetsplats som är fri från diskriminering och för att ge alla lika möjligheter. Provanställning 6 månader tillämpas

https://recruit.visma.com/Public/Assignment.aspx?guidAssignment=c6e50f12-7a42-446c-b85a-d526af61e70e