Länsveterinär

Länsveterinär

Vill du vara med och verka för sunda livsmedel, god djurhälsa, gott smittskydd och djurskydd? Vi söker nu en länsveterinär till Norrbotten. Länsstyrelsen är en av länets mest spännande arbetsplatser och arbetar för Norrbottens bästa – en hållbar utveckling i länet.

Vi har en bred verksamhet och som regeringens regionala företrädare ingår att arbeta med tillsyn, tillstånd och utveckling av viktiga samhällsområden. Verksamheten sträcker sig från länsutveckling till myndighetsutövning – från Norrbotten och ut i världen.

Tjänsten ingår i djurskydds- och veterinärenheten som består av 11 medarbetare varav två är länsveterinärer. Enheten ansvarar för områdena djurskydd, livsmedel, foder, smittskydd samt övriga veterinära frågor. Du kommer att arbeta tillsammans med djurskyddshandläggare, länsveterinärer samt enhetschef.

Som medarbetare på Länsstyrelsen kan vi erbjuda dig:
• Intressanta och utmanande arbetsuppgifter
• Arbetsuppgifter som har stor samhällsnytta
• Möjlighet att utvecklas
• Förmånliga anställningsvillkor och hälsofrämjande aktiviteter

Arbetsuppgifter

I rollen som länsveterinär kommer du få möjlighet att ansvara för Länsstyrelsens kontroll och övriga verksamhet inom områdena djurhälsopersonal, läkemedel på gård, animaliska biprodukter, smittskydd samt revision av den kommunala livsmedelskontrollen. Du kommer även till viss del att arbeta med djurskyddsfrågor.

Även arbete inom andra delar av enhetens områden kan bli aktuellt utifrån hur enhetens och Länsstyrelsens uppdrag ändras. Anställningen omfattas av förtroendearbetstid.

Kvalifikationer

Vi söker dig som:
• har svensk veterinärlegitimation,
• har dokumenterad yrkeserfarenhet inom området,
• har god förmåga att kommunicera vårdat, enkelt och begripligt på svenska, såväl muntligt som skriftligt så att vårt budskap får avsedd effekt,
• har körkort för personbil.

Som person ser du vikten av samverkan med olika yrkeskategorier såväl internt som externt och arbetar aktivt för att skapa goda relationer er emellan. Du har ett intresse och en vilja att utvecklas inom enhetens olika sakområden, ta del av kommande förändringar samt ta ansvar för verksamhetens mål. Vidare har du god förmåga att arbeta självständigt, ta egna initiativ och ditt arbetssätt kännetecknas av struktur.

Det är en fördel om du har:
• erfarenhet av myndighetsarbete,
• kunskap och förståelse om rättsliga åtgärder och rättsverkningar till följd av offentlig kontroll.

Arbetsprov kan komma bli aktuellt för dig som kallas på intervju.

Tjänsten är säkerhetsklassad enligt bestämmelserna i säkerhetsskyddslagen. Detta innebär att slutkandidaten innan en eventuell anställning kommer att genomgå en säkerhetsprövning som beroende på tjänst innefattar säkerhetssamtal, registerkontroll och- eller särskild personutredning. Länsstyrelsen fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid, enligt överenskommelse
Länsstyrelsen tillämpar 6 månaders provanställning.
Ansök senast:   2020-10-05
Referensnummer:   112-12282-20
Välkommen att söka genom att göra en digital ansökan via denna länk.
Löneform:   Månadslön

Kontaktperson

Anna Modig, Chef Djurskydd- och veterinärenheten 010-225 53 74 anna.modig@lansstyrelsen.se

Facklig företrädare

Fackliga företrädare för samhällsavdelningen nås via växeln 010-225 50 00 norrbotten@lansstyrelsen.se

Övrigt

Vi ser mångfald bland våra medarbetare som en självklarhet. Vi sätter också stort värde på dina kunskaper i lulesamiska, nordsamiska, meänkieli och finska eftersom de nationella minoritetsspråken finns representerade i vårt län.