Länsveterinär

Länsveterinär

Söker du jobb hos oss drivs du av att ha meningsfulla och samhällsviktiga arbetsuppgifter.
Länsstyrelsen Blekinge skapar samhällsnytta genom att ta ansvar för samhällsbygget, skydda miljön och vara engagerade i landsbygd och skärgård. Vi arbetar för att göra nytta för länet och det gör vi på uppdrag av riksdag och regering. Länsstyrelsen är en viktig länk mellan människor och kommuner och ska se till att regeringens och riksdagens beslut, som påverkar länet, får så bra effekt som möjligt. Vi arbetar för ett långsiktigt hållbart samhälle genom kunskapsförmedling, tillsyn, utveckling och samordning inom många samhällsområden.

Blekinge är en del av en expansiv Östersjöregion. I vårt län är det nära till allt vilket gör det lätt att kombinera ett intressant arbete med en aktiv fritid. Länsstyrelsen har kontorslokaler i ett nybyggt hus intill vattnet i världsarvsstaden Karlskrona.

Arbetsuppgifter

Vi söker ytterligare en länsveterinär. Att arbeta som länsveterinär hos oss är stimulerande och varierande med stora utvecklingsmöjligheter. I rollen kommer du tillsammans med vår andra länsveterinär att arbeta med djurskyddsfrågor och livsmedelsfrågor samt foder. Du kommer också tillsammans med din kollega ansvara för Länsstyrelsens kontroll och övrig verksamhet inom bland annat områdena läkemedelsanvändning, djurhälsopersonal, hygien, smittskydd i djurhållningar och veterinärverksamheter, animaliska biprodukter och smittsamma djursjukdomar.

En viktig uppgift är också information och vägledning till allmänhet, lantbrukare, veterinärer, företag och kommuner i livsmedels- och djurhälsofrågor. I samspel med chefer, kollega och handläggare företräder du Länsstyrelsen i externa relationer inom verksamhetsområdet.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad veterinär. Du bör ha en bred bakgrund gällande olika djurslag. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av myndighetsutövning, gärna som länsveterinär eller inom livsmedelsfrågor, men även du som nyligen har blivit legitimerad veterinär och har några års arbetslivserfarenhet är välkommen att söka tjänsten.

Du har en god förmåga att kommunicera och uttrycka dig i klarspråk på svenska, såväl muntligt som skriftligt. Arbetet kräver att du kan sätta dig in i den lagstiftning som finns inom det veterinära området och det är därför en fördel om du har vana av att läsa och tolka lagtexter.

Vi erbjuder ett arbete för dig som vill utvecklas i rollen som veterinär. Det ställer krav på att du är intresserad, tycker om att lära dig nya saker och att utvecklas inom yrkesområdet. Du har också intresse av att samverka såväl internt som externt och arbetar aktivt för att skapa goda relationer. Det är av stor vikt att du arbetar enligt vår vision och vår värdegrund.

Som person är du ansvarstagande, initiativrik och lyhörd. Du trivs med att arbeta såväl självständigt på ett drivande och effektivt sätt mot fastställda tidsplaner som i grupp där du har lätt för att samarbeta och skapa god dialog. Du har lätt för att ta egna initiativ och ditt arbetssätt kännetecknas av struktur. Arbetet kräver noggrannhet samtidigt som akut inkommande ärenden kan ställa krav på flexibilitet och förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter.

B-Körkort och goda datorkunskaper är ett krav. Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär att en säkerhetsprövning kommer genomföras.

Anställningens omfattning

Tillträde snarast eller enligt överenskommelse
Tillsvidare. Anställningen inleds med 6 månader provanställning.

Sista ansökningsdag 2020-10-28

Kontaktperson

Doris Nicht, Avdelningschef 010 – 22 40 240 blekinge@lansstyrelsen.se

Fackliga företrädare

Annie Lees, ST 010-22 40 112 blekinge@lansstyrelsen.se

Johan Karlsson, SACO 010-22 40 160 blekinge@lansstyrelsen.se

Ansökan

Referensnummer:   112-4449-2020 Gör ansökan

Övrigt

Vi vet att mångfald berikar och söker dig som kan komplettera vår arbetsgrupp och Länsstyrelsen som helhet med din kompetens, erfarenhet och personlighet.

Tillsvidareanställning vid Länsstyrelsen Blekinge innebär att du kommer att krigsplaceras vid myndigheten.
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Välkommen med din ansökan!