Residency i Hästkirurgi

Residency i Hästkirurgi

Universitetsdjursjukhuset

På SLU Universitetsdjursjukhuset (UDS) går utbildning, forskning och avancerad djursjukvård hand i hand. Vi utbildar morgondagens veterinärer och djursjukskötare och ger förstklassig vård till sällskapsdjur, tävlingsdjur och produktionsdjur. Vi sprider även kunskap till allmänheten. Genom att kombinera etablerad kunskap med de senaste forskningsresultaten utvecklar vi framtidens djursjukvård.

Under ett och samma tak erbjuds komplett sjukvård för häst, hund, katt och övriga smådjur. Utöver moderna verksamhetsanpassade lokaler har vi tillgång till avancerad bilddiagnostik och ett laboratorium av högsta kvalitet. I UDS verksamhet ingår dessutom en ambulatorisk klinik som åker ut till stall och gårdar för att undersöka och behandla hästar och lantbruksdjur. Totalt är vi ca 200 medarbetare som bedriver kvalificerad djursjukvård dygnet runt året om.

Hästkliniken har ca 50 medarbetare och tar årligen emot ca 5 000 hästar varav 500 är operationsfall. Kliniken har idag tre avdelningar: Poliklinik med ortopediska fall och specialistmottagning inom respiration, odontologi, dermatologi och oftalmologi. Vårdavdelning med både kirurgiska och medicinska patienter. Samt en operationsavdelning med både planerade och akuta operationer. Vår arbetsmiljö präglas av engagemang, glädje, kvalitet och service. Här kan du utvecklas i en dynamisk och stimulerande miljö.

Arbetsuppgifter:

Arbetsuppgifterna omfattar klinikarbete med all form av hästsjukvård inklusive intensivvård. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring. Praktisk undervisning av veterinär- och djursjukskötarstudenter ingår som en viktig komponent. Klinikarbetet omfattar huvudsakligen uppgifter som ingår i ett residency i kirurgi (se www.ecvs.org) men kan också komma att omfatta ytterligare uppgifter när verksamheten så kräver. Residenten kommer att arbeta under handledning och få ta alltmer eget ansvar i takt med ökad erfarenhet under programmets gång.

Knutna till kliniken finns diplomater i medicin, kirurgi samt sportmedicin och rehabilitering. Även specialister inom andra discipliner såsom anestesi, dermatologi, oftamologi, bilddiagnostik, reproduktion och patologi finns tillgängliga inom SLU. Arbetet på kliniken sker i nära samverkan med Veterinär- och husdjursvetenskapliga fakulteten, som har huvudansvaret för den utbildning och forskning som genomförs inom UDS.

Kvalifikationer:

Veterinärexamen samt behörighet att utöva veterinäryrket i Sverige. Minst ett ettårigt internship i hästpraktik eller motsvarande praktisk erfarenhet är ett krav. Goda kunskaper i ett skandinaviskt språk och/eller engelska krävs för att amverka med djurägare, studenter och kollegor. Engelskspråkig sökande förutsätts engagera sig i att inhämta tillräckliga språkkunskaper för att så småningom kunna kommunicera på svenska.

Du inser vikten av att upprätthålla goda relationer med kollegor och kunder och att bemöta djurägare på ett korrekt sätt. Du är ansvarsfull, lyhörd och van att samarbete. I anställningsförfarandet ingår personlig intervju och stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper.

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Utbildningstjänst, tidsbegränsad ett år med planerad förlängning till tre år.

Omfattning:

100%

Tillträde:

1 april 2021 eller enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2020-11-15.

Till ansökan bifogas personligt brev, CV, två stycken rekommendationsbrev samt övriga för tjänsten aktuella intyg och betyg.

Fackliga kontaktpersoner:

https://internt.slu.se/min-anstallning/facket/kontaktpersoner/

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) utvecklar kunskapen om de biologiska naturresurserna, och hur vi kan förvalta och nyttja dem på ett hållbart sätt. Detta sker genom utbildning, forskning och miljöanalys, i nära samverkan med näring och samhälle. SLU är ett internationellt och forskningsintensivt universitet, men erbjuder också unika utbildningar som agronom, veterinär, jägmästare, miljöekonom och landskapsarkitekt. SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden i Alnarp, Umeå och Uppsala.

SLU eftersträvar mångfald och jämn könsfördelning.

Kontaktpersoner

Dylan Gorvy, BSc, BVSc, PhD, CertES (soft tissue), Dipl. ECVS, Chefsvet. +46 – (0)73 829 21 57

fornamn.efternamn@slu.se

Karin Holm Forsström, Klinikchef +46 (0) 18-67 29 28

fornamn.efternamn@slu.se