Veterinär till Hudiksvall

Som officiell veterinär på Livsmedelsverket arbetar du med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för djurens bästa, för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. På Livsmedelsverket gör du skillnad för många – kom och arbeta med oss!

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel producerade i Sverige. Som veterinär här har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter

Att arbeta som officiell veterinär i livsmedelskontrollen är både givande och utmanande. Du besiktigar de djur som anländer till slakterier och är en viktig del i kedjan mot säkra livsmedel. Du får använda din veterinärmedicinska kompetens för att genom levandedjursbesiktning och köttbesiktning säkerställa att de djur som används till livsmedel är friska. Du är en myndighetsperson med kontrollfunktion, samtidigt som du ska vara ett stöd och underlätta för företagaren att göra rätt. I dina arbetsuppgifter ingår att utföra inspektioner på slakterier och vilthanteringsanläggningar för att försäkra att de livsmedel som produceras är säkra för konsumenterna.

Som stöd i ditt arbete har du ditt team. Ni delar erfarenheter och utvecklas tillsammans i det dagliga arbetet. Team Södra Norrland består av 14 medarbetare. Tillsammans bemannar teamet olika typer av slakterier och anläggningar av varierande storlek. Du kommer få möjlighet att arbeta med både lantbruksdjur och vilt. I teamet finns även 4 renslakterier.

Livsmedelsverket jobbar med teamutveckling och har många personalförmåner; friskvårdstimme och friskvårdsbidrag, subventionerad massage. Du arbetar varken helger eller jour.

Din placering blir i Delsbo eller Hudiksvall, vi diskuterar gärna mer specifikt vart tillsammans med dig! Det ingår vissa resor i tjänsten. Vi är även öppna för att diskutera omfattning av tjänsten.

Dina kvalifikationer

Du har veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har en god administrativ förmåga. Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med myndighetsutövning.  Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav.

Som person behöver du vara självgående och kunna ta egna välgrundade beslut och initiativ. Du är trygg i dig själv och de beslut du fattar. Samtidigt ställer tjänsten höga krav på god samarbetsförmåga, då det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Samråd med företagare och andra intressenter är också en central del av arbetet, vilket kräver att du är tydlig och lyhörd i din kommunikation. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt

Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande teamchef Kristina Lundberg. Representant för SACO är Anna-Karin Vikström och för ST Tony Berglund. Samtliga nås via vår växel, tel. 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2020-11-08 ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb.

Anställningsform: Tillsvidare

Omfattning: 100%, annan tjänstgöringsgrad kan diskuteras.

Tillträde: Omgående, enligt överenskommelse

Område/avdelning: Kontroll/Norra Sverige

Diarienummer: 2020/03311

Vi tillämpar 6 månaders provanställning. Betyg, intyg samt ID-handling som styrker din ansökan tas med vid eventuell intervju. Vi kommer att efterfråga referenser.

All tillsvidareanställd personal vid Livsmedelsverket är krigsplacerad inom myndigheten.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Säker mat, bra dricksvatten, ärlig mat och bra matvanor – det är vårt recept på matglädje. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd och kontroll.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.