Grundkurs i läkemedelshantering blir digital

Grundkurs i läkemedelshantering blir digital

Foto: Arsenii / Adobe Stock

Nu digitaliseras Vetabolagets utbildningsmaterial och en av deras återkommande kurser, Grundkurs i läkemedelshantering, blir nu digital genom ett samarbete med Lärande Partner, en del av utbildningskoncernen Lärande.

Grundkurs i läkemedelshantering är ett krav från Jordbruksverket för att få arbeta kliniskt som djurvårdare på nivå 2. Den riktar sig till djurvårdare inom djursjukvården samt gymnasiet. Just nu tillgängliggörs den till elever på Realgymnasiet som utbildar ungdomar inom området. Under fem års tid har deras gymnasier över hela landet använt kursmaterialet och nu kliver de över till den digitala utbildningsmiljön. Elever testar materialet i skrivande stund.

I de digitala kurserna finns inspelade föreläsningar, quiz och filmer varvat med text och övningsuppgifter. Deltagarna kan gå kursen var de än befinner sig och på den tid som passar. Den som vill kan även få texten uppläst. Anette Graf, Vetabolaget, har tillsammans med Nina Sparén, Realgymnasiet, varit ansvariga för innehållet och framtagandet av denna nya digitala utbildningsform som kallas blended learning.