Veterinär

Veterinär

Avdelningen för epidemiologi och sjukdomskontroll

Avdelningen har en expertroll inom övervakning, beredskap och bekämpning av allvarliga smittsamma djursjukdomar inklusive zoonoser, riskvärdering samt smittskydd. Vi bedriver också utvecklingsarbete och forskning inom dessa områden. Vi behöver förstärkning och söker nu veterinärer med intresse för och kunskap kring smittsamma djursjukdomar.

Arbetsuppgifter

I tjänsten ingår sjukdomsberedskap, riskvärdering, omvärldsbevakning, expertrådgivning i smittskyddsfrågor samt arbete med sjukdomsövervaknings- och zoonosdata. Beroende på den sökandes profil kan även arbete i projektform med forskning eller utredningar bli aktuellt. Arbetet innebär en hög grad av samverkan med andra myndigheter, företrädesvis Jordbruksverket, Folkhälsomyndigheten och Livsmedelsverket, samt även med djurägar- och intresseorganisationer. Samverkan med andra avdelningar på SVA är en förutsättning för att lösa arbetsuppgifterna.

Kvalifikationer, utbildning och kunskap

Den som anställs ska ha veterinärexamen och minst några års yrkeserfarenhet inom veterinäryrket. Du ska kunna arbeta bra i grupp samt ha god förmåga att kommunicera i tal och skrift på svenska och engelska. Det är en förutsättning för att kunna lösa arbetsuppgifterna att du kan växla mellan lagarbete och självständigt arbete och vi lägger därför stor vikt vid att den sökande har en hög social kompetens, har lätt för att skapa kontakter och är drivande.

Meriterande

Vidareutbildning, inklusive forskarutbildning, med fokus på smittsamma djursjukdomar är meriterande.

Erfarenhet av myndighetsarbete inom området värderas också.

Snabbfakta om tjänsten

Anställningsform: Visstidsanställning längre än 6 månader
Tillträde: Enligt överenskommelse
Sysselsättningsgrad: Heltid
Referensnummer: 2021/7
Plats: Uppsala
Sista ansökningsdag: 2021-03-01

Fackliga företrädare:

Magnus Thelander, SACO 018 – 67 40 00
Carina Pettersson, ST 018 – 67 40 00
Theres Andersson, SEKO 018 – 67 40 00

Kontaktpersoner

Karl Ståhl Forskare, Tf. statsepizootolog karl.stahl@sva.se 018-67 41 27
Susanne Östling, HR-specialist susanne.ostling@sva.se 018-67 42 46

https://www.sva.se/om-oss/lediga-jobb/veterinar/