Veterinär eller miljö- och hälsoskyddsinspektör till internationell insats

Veterinär eller miljö- och hälsoskyddsinspektör till internationell insats

Om tjänsten

MINUSMA står för ”United Nations Multi-dimensional Integrated Stabilization Mission in Mali”. Den 18 juni 2013 beslutade riksdagen att Sverige skall stödja FN i dess stabiliseringsinsats i Mali (se riksdagens proposition 2012/13:173). Insatsen startade den 1 juli 2013 och är en kapitel VII-insats. Sverige deltar i FN-insatsen i Mali med ett skyttekompani och ett logistikkompani på Camp Estelle i Gao, samt med en nationell stödenhet för logistik, NSE, i huvudstaden Bamako. Till Sveriges NSE söker Försvarsmakten nu:

VETERINÄR ELLER MILJÖ- OCH HÄLSOSKYDDSINSPEKTÖR

Arbetsuppgifter
Det här är ett arbete som i många avseenden skiljer sig från det du är van vid. Det utvecklar och utmanar, och kommer att ge dig nya insikter, inte minst om dig själv. Du kommer att arbeta brett – från kvalificerat arbete där dina kunskaper verkligen sätts på prov till att tillsammans med andra i förbandet jobba fältmässigt och exempelvis resa tält. Du ingår i ett insatsförband och kommer att övas i vapen- och allmänmilitär tjänst för att kunna försvara dig själv och dina patienter om det skulle behövas. Du skall agera som stabsmedlem och förbandsexpert. Tillsyn är en mindre del, här är det viktigare att stödja förbandet inom arbetsområdet. Arbetsområdet omfattar bl.a. livsmedel, vatten, hygien, hälsoskydd, avfall, farligt avfall, skadedjursbekämpning, miljöskydd, smittskydd, materielsanering, preventiv medicin.

Kvalifikationer

 • Veterinär med minst ett års erfarenhet inom området
  ALTERNATIVT
 • Miljö- och hälsoskyddsinspektör med relevant högskoleutbildning och minst två års erfarenhet inom området

  SAMT

 • Fullt frisk och uppfyller Försvarsmaktens fysiska baskrav
 • God förmåga att kommunicera, i såväl tal som skrift, på svenska och engelska
 • B-körkort

Önskvärda meriter

 • Fullgjord värnplikt, Grundläggande Militär Utbildning (GMU) eller Grundläggande Soldatutbildning (GSU)
 • Tidigare militär utlandstjänstgöring

Personliga egenskaper
Det är viktigt att du har förmåga att arbeta i och för din grupp men också självständigt. Du måste vara uthållig och klara fysiska och psykiska påfrestningar. Har du dessutom en problemlösande analytisk förmåga är det en fördel. Du tror på människors lika värde, har demokratiska värderingar och är beredd att efter utbildning tjänstgöra i Mali. Vi fäster stor vikt vid personliga egenskaper.

Övrigt
Du anställs i Försvarsmakten för 3-6 månaders tjänstgöring i Mali, med utbildning i Sverige innan insatsen. Insatsperioden  löper v17-45 2022. Perioden kan delas på två personer som tjänstgör vardera en period (v17-32 eller v32-45). Insatsutbildning sker v03-15 2022. Oavsett om du har någon tidigare militär grundutbildning eller inte kommer vi att se till så att du har den militära kunskap du behöver innan du åker till insatsområdet. Antingen kommer du få gå en Grundläggande Soldatutbildning (GSU) på fem veckor (v20-24 2021 eller v46-50 2021) eller så kommer du få komplettera dina tidigare militära kunskaper under ca tre veckor (datum TBD).
Arbetet sker utifrån de lagar och förordningar som reglerar verksamheten, och har Försvarsmaktens värdegrund som bas. Du har rätt att få tjänstledighet från ditt civila arbete för att jobba i Försvarsmakten. Alla datum är preliminära.

Typ av anställning: Tidsbegränsad anställning med kontinuerlig tjänstgöring
Arbetsort:
 Bamako
Tillträde: 
Enligt överenskommelse

Lön och semester
När du blir anställd kommer vi överens om din I-lön, som sätts individuellt. Till det kommer tillägg som t.ex. OB och övertidstillägg under din utbildning i Sverige. När du arbetar internationellt utgår utlandslönen från I-lönen som multipliceras med 1,3 + 8000 kr. Till det kommer utlandstillägg (3000 kr/mån) och insatstillägg (8200 kr/mån). Har du barn som inte fyllt 18 år tillkommer 4000 kr per månad. Semester och annan ledighet, så kallad leave, tas antingen ut efter hemkomst eller genom ekonomisk ersättning.

Uttagningsprocess och upplysningar
Blir du kallad till antagningsprövningen behöver du vara på plats under en hel dag på Försvarsmedicincentrum i Göteborg, och eventuellt en hel dag på Rekryteringsmyndigheten i Malmö eller Stockholm. Då genomför vi anställningsintervju, fystester, säkerhetsintervju och en medicinsk undersökning.

Förfrågningar kring befattningen kan göras till:
Bo Forsberg, miljö- och hälsoskyddsinspektör, Utb avd FömedC, 070-67 35 113.
Viveca Eriksson, veterinär, Utb avd FömedC, 072-395 33 55.

Upplysningar om rekryteringsprocessen lämnas av:
Ann-Kristin Halldén Thulander, Bemanningsavdelningen FömedC, tel: 072-388 08 62.

Ansökan
Vi går fortlöpande igenom ansökningarna. Sök därför så snabbt som möjligt! Till din ansökan skall CV och personligt brev samt löneanspråk bifogas.

Välkommen med din ansökan senast 2021-04-28! 

https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/ledigajobb/24982/veterinar-eller-miljo–och-halsoskyddsinspekt