Veterinär med intresse för infektionssjukdomar hos hund och katt

Veterinär med intresse för infektionssjukdomar hos hund och katt

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor

Avdelningen för djurhälsa och antibiotikafrågor (DOA) består av fem sektioner som ansvarar för olika djurslag samt antibiotikafrågor och vaccinförsörjning. En av dessa är sektionen för häst, hund och katt. Verksamheten vid sektionen inkluderar rådgivning, forskning, utveckling och utbildning i frågor som rör infektionssjukdomar hos hund och katt.  Vi söker nu dig som är veterinär och har ett genuint intresse för infektionssjukdomar hos hund och katt.

Arbetsuppgifter

Vi erbjuder dig ett omväxlande arbete inom vår grupp av djurslagsexperter. Din främsta uppgift blir att samarbeta kring, utveckla och förmedla kunskap om infektionssjukdomar hos hund och katt. I tjänsten ingår till exempel rådgivning till praktiserande veterinärer, produktion av kunskapsunderlag och fortbildning för att öka kunskapen om olika infektionssjukdomar, omvärldsbevakning nationellt och internationellt, samt delaktighet i och drivande av forsknings- och utvecklingsprojekt.

Du arbetar i samverkan med bland annat andra myndigheter, veterinärer och branschorganisationer samt internt med andra avdelningar på SVA. Arbetet utförs till stor del självständigt, vilket innebär både frihet, ansvar och egna initiativ. Tjänsteresor förekommer.

Kvalifikationer

Du skall vara legitimerad veterinär med dokumenterad kunskap om och flera års klinisk erfarenhet av smådjurssjukvård, framför allt rörande djurslagen hund och katt. Det är viktigt att du som söker behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper, såsom att du är drivande och att du kan arbeta både självständigt och i grupp. Du har god kommunikativ förmåga, är utvecklingsinriktad och initiativtagande. Att du är noggrann, kvalitetsmedveten och utför arbetet på ett ansvarsfullt sätt är lika viktigt för dig som för oss.

Meriterande

Genuint intresse för och fördjupad kunskap inom området internmedicin hos hund och katt med fokus på infektionssjukdomar. Relevant vetenskaplig kompetens är meriterande.

Villkor

Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Anställningsform: Tillsvidareanställning

Tillträde: Enligt överenskommelse

Sysselsättningsgrad: Heltid

Referensnummer: 2021/29

Plats: Uppsala

Fackliga företrädare:

Carina Pettersson, ST 018 – 67 40 00

Magnus Thelander, SACO 018 – 67 40 00

Theres Andersson, Seko 018 – 67 40 00

Sista ansökningsdag: 2021-05-16

https://www.sva.se/om-oss/lediga-jobb/veterinar-med-intresse-for-infektionssjukdomar-hos-hund-och-katt/