Försvarsmaktens Hundtjänstenhet Söker Veterinär

Försvarsmaktens Hundtjänstenhet Söker Veterinär

Försvarsmaktens hundtjänstenhet (FHTE) ansvarar för produktion, uppföljning och samordning av tjänstehundar i Försvarsmakten ”från avelsplanering till operativt ekipage”.  FHTE har i uppdrag att utveckla hundtjänsten och att förse Försvarsmaktens krigsförband med tjänstehundar som motsvarar Försvarsmaktens högt ställda krav. Tillsammans med hundförare utbildas tjänstehundarna för uppdrag i Försvarsmakten, både nationellt och internationellt.

Just nu söker vi en Veterinär med placering vid FHTE i Sigtuna i Stockholm

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Som veterinär vid FHTE genomför du veterinärmedicinsk konsultation och behandling av FM tjänstehundar samt deltar som stöd vid enhetens testverksamhet i urval av nya tjänstehundar ur egen avel. Utöver det ansvarar du för utvecklingsarbetet vad gäller fysisk träning, friskvård och rehab av FM tjänstehundar. Arbetet sker i samarbete med avelsansvarig veterinär och genetiker, tillsammans verkar ni för en frisk och hållbar population av tjänstehundar.

Rollen innebär även att du lämnar stöd avseende veterinärmedicinsk rådgivning samt utarbetar hänvisning och bestämmelser till förband, skola eller centra där hundverksamhet förekommer. Du lämnar veterinärmedicinskt stöd inför insatser och militära operationer såväl nationellt som internationellt även gällande preventivmedicin. Du leder därtill utvecklingsarbetet avseende interna utbildningar inom hundtjänst för sjukvårdspersonal.

Kvalifikationer

  • Legitimerad Veterinär
  • Väldokumenterad erfarenhet av kliniskt arbete, gärna med arbetande hundar
  • Vara väl insatt i hygienrutiner och smittskydd inom klinisk djursjukvård
  • B-Körkort

 Meriterande

  • Erfarenhet av tjänstehundsverksamhet
  • Erfarenhet som lärare alternativt föreläsare inom djursjukvård
  • Genomförd värnplikt eller annan tjänstgöring inom Försvarsmakten

Personliga Egenskaper

Vi förutsätter att du är en kommunikativ och omdömesgill person som har lätt för att samarbeta med andra. Du är prestigelös, trygg i din roll och har en god analytisk förmåga. Som veterinär vid FHTE representerar du Försvarsmakten och står i ständig kontakt med Försvarsmaktens personal, både internt och ute på förbanden, fodervärdar, andra myndigheter och externa samarbetspartners. I rollen som Veterinär vid FHTE är det därför viktigt att du behärskar det sociala samspelet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Upplysningar om tjänsten

Upplysningar om tjänsten kan lämnas av Chef Hundavdelningen Agneta Färnefors på tfn 070-606 16 98 alternativt Personalchef Mi Domicelj på tfn 072-351 12 19. Fackliga företrädare är OFR/S Kenneth Hartikainen, OFR/O Stefan Morin, SACO Johan Gillemyr och SEKO Thomas Klasson. Samtliga nås via växeln 08-584 545 00.

Övrigt

Tillträde snarast efter överenskommelse. Vi tillämpar 6 månaders provanställning och individuell lönesättning.

Välkommen med din ansökan senast 2021-12-31.

Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via Försvarsmaktens webbplats, gå in på www.forsvarsmakten.se /lediga jobb