Veterinär vid Centre for Comparative Medicine (CCM) Lunds universitet, Medicinska fakulteten,

Veterinär vid Centre for Comparative Medicine (CCM) Lunds universitet, Medicinska fakulteten,

Veterinär

Kommun: Lund

Korta fakta om jobbet

Omfattning: Heltid

Varaktighet: Tillsvidare

Anställningsform: Tillsvidare- eller tidsbegränsad anställning

Kvalifikationer

Arbetslivserfarenhet

  • Veterinär –  erfarenhet efterfrågas

 

Om jobbet

Lunds universitet grundades 1666 och rankas återkommande som ett av världens 100 främsta lärosäten. Här finns cirka 44 000 studenter och mer än 8 000 medarbetare i Lund, Helsingborg och Malmö. Vi förenas i vår strävan att förstå, förklara och förbättra vår värld och människors villkor.

Medicinska fakulteten är ett verksamhetsområde inom Lunds universitet, med ansvar för utbildning och forskning inom medicin, vård och hälsa. Utbildningen sker i nära samverkan med sjukvården och är väl förankrad i fakultetens starka forskningstradition. Fakultetens forskning spänner över ett brett fält inom experimentell grundforskning, patientnära klinisk forskning och hälsovetenskaplig forskning. Medicinska fakulteten, med drygt 1800 anställda och 2700 studenter i Lund, Malmö och Helsingborg, är en kunskapsintensiv mötesplats för studenter, lärare och forskare från hela världen.

Centre för Comparative Medicine(CCM) är en forskningsinfrastraktur inom den medicinska fakulteten vid Lunds Universitet som gör det möjligt att utföra avancerad translationell forskning med hjälp av djurmodeller.

CCM är en dynamisk och proaktiv nyckelstruktur som uppfyller nationell och internationell standard för vård av forskningsdjur. CCMs kärnverksamhet är omsorg för de olika arter av djur som används, vilka inkluderar mus och råtta (största gruppen) samt kanin, får, gris, och akvatiska arter såsom zebrafisk och groddjur. Detta utförs av utbildad och kompetent personal och enligt de hårda lagkrav som finns för försöksdjursverksamheter. Organisationen omfattar över 50 anställda av vilka majoriteten är djur- och servicetekniker. Verksamheten omsätter c:a 90 Mkr om året. En ny anläggning med fokus på musavel öppnas 2022.

Vi söker härmed en veterinär för arbete med veterinärmedicinska- och djurvälfärdsfrågor. Anställningen är tillsvidare på heltid med placeringsort Lund och med tillträdesdatum den 1 februari 2022 eller enligt överenskommelse. Provanställning kan komma att tillämpas.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet innebär att fullfölja de uppgifter som åligger en veterinär inom försöksdjursområdet enligt Jordbruksverkets föreskrifter. Detta innebär att du utöver traditionella veterinärmedicinska frågor även bistår forskningen med råd och anvisningar både under planering och genomförande av forskningsprojekt. Som försöksdjursveterinär kommer du att fungera som en viktig resursperson att tillgå i det ständiga arbetet att, ur djurskyddssynpunkt, utveckla och förfina försöksmodeller. Du rapporterar till chefen för biomedicinsk service, CCM, alternativt chefsveterinären, beroende på frågeställning, och kommer att ingå i ett veterinärteam med möjlighet till diskussion och support. I anställningen ingår även utbildning av både forskare och teknisk personal liksom att du förväntas delta aktivt i fort- och vidareutbildningsaktiviteter för att kunna bistå med aktuell kunskap inom försöksdjursområdet. Beredskap kan ingå i anställningen.

 

Kvalifikationer

För anställningen krävs:

– Veterinär legitimation med svensk behörighet

– God kommunikativ förmåga (tal och skrift) i både svenska och engelska Meriterande för anställningen är:

– Några års erfarenhet av veterinäryrket, gärna med inriktning mot försöksdjursområdet

– Forskningserfarenhet

– Erfarenhet av kliniskt arbete

– Intresse av försöksdjursfrågor, djurvälfärdfrågor, genetik

– Utbildning med inriktning mot försöksdjur

 

Personliga egenskaper:

Det förväntas att du

– har förmåga till både självständigt arbete och arbete i grupp

– har hög arbetsmoral och arbetsetik för att därigenom genom att vara ett föredöme

– är målinriktad – är serviceinriktad

– har pedagogiska färdigheter Instruktioner för ansökan

 

Ansökan ska innehålla ett personligt brev där du beskriver hur du uppfyller kvalifikationerna, ett CV samt examensbevis. Du kommer även att få svara på ett antal kvalificeringsfrågor (eller urvalsfrågor).

 

Övrigt

Universitetet tillämpar individuell lönesättning. Ange gärna löneanspråk i din ansökan. Lunds universitet välkomnar sökande med olika bakgrund och erfarenheter. Vi ser jämställdhet och mångfald som en styrka och tillgång. Välkommen med din ansökan! Vi undanber oss alla kontakter från annonsförsäljare, rekryterings- och bemanningsföretag på grund av statliga upphandlingsregler.

 

Om anställningen

Lön

Månadslön

Lönetyp: Fast månads- vecko- eller timlön

Anställningsvillkor

100 %. Tillträde: 2022-02-01 eller enligt överenskommelse Tillsvidareanställning

Var ligger arbetsplatsen?

Arbetsplatsen ligger i kommunen Lund i Skåne län.

Arbetsgivaren

Lunds Universitet

Postadress

Lunds Universitet

BMC F13

22184 Lund

 

Kontakt

Kontaktpersoner

  • Caterina Ivarsson, HR, rekryteringsprocessen

+46462223426; caterina.ivarsson@med.lu.se

  • Caroline Bäck, djurhuschef

+46462224133; caroline.back@med.lu.se

 

Fackliga kontaktpersoner

  • SACO:Saco-s-rådet vid Lunds universitet

046-222 93 64

 

  • SEKO: Seko Civil

046-222 93 66

 

  • OFR/ST:Fackförbundet ST:s kansli

046-222 93 62

 

Sök jobbet

Ansök senast 9 december (om 21 dagar)

Ange referens PA2021/3541 i din ansökan

 

Ansök via arbetsgivarens webbplats

Ansök här