VÅR NYA ÖVERVETERINÄR FÖR GRIS SÖKES

VÅR NYA ÖVERVETERINÄR FÖR GRIS SÖKES

 

Arbetsuppgifter

Vill du förvalta och vidareutveckla arbetet med djurslaget gris inom Distriktsveterinärerna och höja det till nästa nivå? Brinner du för kompetensutveckling och förmedling? Vill du arbeta med branschfrågorna och vara vår kontaktperson i externa nätverk? Gillar du att verka i en fri och utvecklande roll med många möjligheter? Vill du bli en pusselbit i Distriktsveterinärernas viktiga kvalitetsarbete?

Då vår nuvarande överveterinär på gris börjar trappa ned inför pension söker vi nu en överveterinär på gris.

Om du svarar ja på frågorna och dessutom är specialistutbildad inom gris, sök tjänsten som överveterinär inriktning gris för Distriktsveterinärerna!

Från vardagens praktik till centralt stöd!
Djurhälso- och produktionsfrågorna kan vara många och ibland komplicerade för lantbrukare inom grisnäringen. Hur ser produktionsdata ut, varför har vi problem med spädgrisarna, vari ligger egentligen problemen som vi ser? Frågorna kan vara många.

Vi står ständigt inför avväganden i den kliniska vardagen och i vår rådgivning. Därför är kompetensutveckling och -försörjning inom gris en nyckelfråga för oss, inte minst i händelse av en spridning av en smittsam sjukdom.

Är du en person som har en hög kompetens inom djurslaget gris, har god erfarenhet av rådgivning och praktisk erfarenhet som gärna leder vår grupp av grisintresserade veterinärer till nästa nivå?

Som överveterinär gris leder du våra grisinriktade veterinärer och planerar, genomför och följer upp utbildningsinsatser. Du är tillsammans med grisveterinärerna vårt ansikte utåt i officiella sammanhang och deltar i externa möten och nätverk. Praktiskt stöd som rådgivning och backup på gård kan också förekomma i rollen som senior resurs, liksom ett nära samarbete med affärsområdeschef. Du ingår i vår kvalitetsgrupp och rapporterar till kvalitetschef. Beroende på vem du är och vad du är intresserad av finns möjligheter att påverka inriktningen på och utformningen av den här tjänsten.

Kvalifikationer

Vi söker dig som är legitimerad veterinär och specialistutbildad på gris eller med motsvarande kvalifikation. Vi ser gärna att du har ett extra intresse för smittskydd och hantering av smittsamma sjukdomar. Du är samarbetsinriktad, gillar förbättringsarbete och driver frågor självständigt framåt för organisationen. Du är nyfiken på vår verksamhet som vilar på en kombination av samhällsuppdrag och affärsdriven verksamhet och har förståelse för vårt statliga uppdrag. Då rollen innebär att leda de grisinriktade veterinärerna, gristeamet, och organisationens arbete inom gris, ställs höga krav på ledaregenskaper och samarbetsförmåga och det finns goda chanser för dig att utvecklas i rollen. Du har kunskap om eller har förmågan att sätta dig in i det svenska regelverket, vilket är en förutsättning. Vid önskemål kan eventuellt rollen kombineras med forskning.

Tidigare erfarenhet av att leda och att leda i förändring är meriterande.

Vi lägger stod vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen att söka ett spännande jobb i en organisation med hjärtat på rätta stället!

Placeringsort enligt överenskommelse.

Anställningsform

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Löneform: Månadslön
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse.
Antal platser: 1

Kontaktpersoner

Maria Tholander Hasselrot, Kvalitetschef
Telefon: 010-122 80 13
E-post: maria.tholander@distriktsveterinarerna.se

Elin Norberg, FR-DVF
Telefon: 010 – 122 82 30

Ansökan

Sista ansökningsdag: 2022-01-09
Arbetsgivarens referensnummer: 7.1.6-21328/2021

Vi bryr oss om vår personal. Därför ger vi alla medarbetare inom Distriktsveterinärerna möjlighet att ta del av olika förmåner. Några exempel är 28-35 dagar semester beroende på din ålder, löneväxling, friskvårdsbidrag och företagshälsovård. För dig som förälder har vi bra villkor för att hitta en bra balans mellan arbetsliv och familjeliv, vi erbjuder bland annat föräldrapenningtillägg och möjlighet att reducera din arbetstid fram till dess att barnet är tolv år.

Vi eftersträvar mångfald bland våra medarbetare.

Vårt arbetsspråk är svenska och våra tjänster kräver att du behärskar svenska i både tal och skrift.

Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Inför rekryteringsarbetet har Distriktsveterinärerna tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi vill därför inte bli kontaktade av annonsförsäljare eller rekryteringsföretag.

Hos Distriktsveterinärerna använder vi e-rekrytering genom Offentliga Jobb för att effektivisera och kvalitetssäkra arbetet med ansökningshandlingarna. När du en gång fyllt i dina uppgifter kan du enkelt söka andra jobb utan att fylla i uppgifterna igen.

Tack för att du söker genom Offentliga Jobb!

Om Distriktsveterinärerna

Distriktsveterinärerna har det statliga uppdraget i ryggen, vilket innebär att vi står upp för djurskyddet, verkar för att bekämpa och stoppa spridning av smittsamma sjukdomar och att vi jobbar envist mot antibiotikaresistens i samhället. Våra medarbetare är nyckelpersoner i samhället och superhjältar hos våra kunder och patienter. Det gör oss lite ovanliga och självständiga men aldrig ensamma i uppdraget då vi tillsammans jobbar för att komma fram till bra lösningar.

Vi i kvalitetsgruppen jobbar som ett team med engagerade kollegor med hög kompetens inom djurslagen, för att driva den veterinärmedicinska kvaliteten framåt. Vi ser fram emot att välkomna en till kollega för ett nära och givande samarbete kring djurslaget gris.

Sök jobbet här >>