Antibiotikaplattformen – från gård till gaffel

Antibiotikaplattformen – från gård till gaffel

Bild: Adobe Halfpoint

Axfoundation och KSLA tar genom Antibiotikaplattformen – från gård till gaffel initiativ till att kraftsamla och samordna bredden av aktörer över sektorsgränser för att tillsammans öka takten i arbetet mot antibiotikaresistens.

I KSLA-podden 15 diskuteras vikten av arbete och samarbete mot antibiotikaresistens, vilka aktiviteter som pågår inom området samt vad som kan göras ytterligare för att inspirera globalt och lokalt till ökade insatser inom området är i fokus.

– Vi har inget val. Vill vi vara säkra på att de läkemedel vi har idag är verksamma även imorgon måste vi ta krafttag redan idag och minska antibiotikaresistensen, säger Maria Smith, generalsekreterare på Axfoundation i detta poddsamtal med Eva Pettersson, KSLA:s vd, och Annika Åhnberg, Sveriges jordbruksminister mellan 1996 och 1998 då diskussionen inleddes.

Här hittar du avsnittet!