Officiell veterinär till gränskontrollstationen i Göteborgs hamn

Göteborg

Ref 2022/02057

Som officiell veterinär på Livsmedelsverket arbetar du med kontroll för kvalitet i livsmedelsproduktionen – för djurens bästa, för konsumenternas hälsa och för att underlätta för livsmedelsföretagen att göra rätt. Nu söker vi dig som vill arbeta som officiell veterinär vid gränskontrollstationen i Göteborg, ett spännande och utvecklande arbete där du får växa i rollen som veterinär. Här är du med och gör skillnad, varje dag!

Kontroll för kvalitet

Den offentliga livsmedelskontrollen är den enda oberoende kvalitetsstämpeln för livsmedel som Sverige har. Och kontrollen utvecklas och moderniseras nu för att ytterligare stärka konsumenternas förtroende för livsmedel importerade och producerade i Sverige. Som veterinär hos oss har du möjlighet att påverka utvecklingen, och att utvecklas med den.

Arbetsuppgifter

Som officiell veterinär vid gränskontrollen har du arbetsuppgifter som i huvudsak består av kontroll av importerade livsmedel från länder utanför EU. Såväl livsmedel av animaliskt ursprung men även vegetabiliska livsmedel kontrolleras. En dag som veterinär vid gränskontrollen innebär såväl administrativa uppgifter som fysiska kontroller och provtagningar av livsmedlen som importeras. Arbetet innebär även regelbunden dialog med importörer, lastansvariga samt andra myndigheter, exempelvis Jordbruksverket och Tullverket.  Du blir i denna tjänst del av Team gränskontroll och blir stationerad vid gränskontrollstationen i Göteborgs hamn. En del av arbetet kan även ske på Landvetter flygplats och på företag i göteborgsområdet. Du blir en del av en grupp på sju personer.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har veterinärlegitimation från Sverige eller annat EU-land och har en god administrativ förmåga. Du ska ha goda kunskaper i svenska i tal och skrift samt kunna förstå och göra dig förstådd på engelska. B-körkort är ett krav. Erfarenhet av arbete med offentlig kontroll, liksom erfarenhet av gränskontroll av livsmedel eller annan livsmedelskontroll är meriterande.

Som person tar du stort ansvar för ditt arbete, du är trygg i dig själv och tar välgrundade beslut. Du kan arbeta självständigt, men tjänsten ställer också höga krav på god samarbetsförmåga. Det är tillsammans med ditt team som du lyckas och utvecklas. Då en stor del av arbetet sker i dialog med andra, är du också tydlig och lyhörd i din kommunikation. Du har ett lösningsfokuserat förhållningssätt och förmåga att ställa om när omständigheterna så kräver. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontakt: Om du vill veta mer om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Annika Sundström. Facklig företrädare för SACO är Åsa Eneroth samt Ilie Ghenghea och för ST Leif Pedersen. Samtliga nås via växeln på 018-17 55 00.

Sista ansökningsdag: 2022-05-23. Ansök via platsannonsen på livsmedelsverket.se/lediga jobb, märk ansökan med diarienummer.

Anställningsform: Tills vidare anställning – sex månaders provanställning tillämpas.

Omfattning: Heltid

Tillträde: 1 september 2022 eller efter överenskommelse

Område/avdelning: Kontroll/KLG, Team Gränskontroll

Diarienummer: 2022/02057

Veterinärlegitimation, betyg, intyg och ID-handling som styrker din ansökan tas med vid en eventuell intervju.

Välkommen med din ansökan!

Denna rekrytering sker helt genom Livsmedelsverkets försorg. Vi undanber oss därför telefonsamtal från rekryteringsföretag och annonsförsäljare.

Livsmedelsverket arbetar för säker mat och bra dricksvatten, bra matvanor och att ingen ska bli lurad om vad maten innehåller. Livsmedelsverket är Sveriges myndighet på livsmedelsområdet. Här arbetar landets främsta experter på livsmedel med vetenskap, råd, kontroll och krisberedskap.
På Livsmedelsverket erbjuds intressanta arbetsuppgifter inom viktiga samhällsområden som livsmedel, hälsa, miljö och djurskydd. Totalt är vi cirka 630 medarbetare, varav drygt 330 i Uppsala och ytterligare 300 arbetar med livsmedelskontrollen ute i landet.

Ansök