Universitetsadjunkt inom djuromvårdnad

Universitetsadjunkt inom djuromvårdnad

Ref SLU.ua.2022.2.5.1-2120

Institutionen för kliniska vetenskaper ansvarar för grundutbildning, forskning och forskarutbildning inom vetenskapsområdena veterinärmedicin, djuromvårdnad och husdjursvetenskap. Institutionens verksamhet rör huvudsakligen våra vanliga svenska domesticerade djurslag (husdjur) med fokus på anestesiologi, bilddiagnostik, djuromvårdnad, epidemiologi, försöksdjursmedicin, kirurgi, klinisk kemi, medicin och husdjursreproduktion.

Vill du arbeta i en expansiv och stimulerande miljö? Är du intresserad av att driva pedagogiskt utvecklingsarbete, internationellt samarbete och forskning? Vill du kombinera teoretisk och praktisk kunskap, uppskattar eget ansvar och goda utvecklingsmöjligheter? Då har vi arbetet för dig! Djursjukskötarutbildningen är i en expansiv fas och det pågår ett omfattande utvecklingsarbete där vi behöver bli fler intresserade att driva utveckling av ämnet och programmet!

Arbetsuppgifter:

Huvuduppgiften är praktisk och teoretisk undervisning inom kandidatprogrammet i djuromvårdnad, liksom examination av studenter. Undervisningen innefattar bl.a. föreläsningar, seminarier, demonstrationer och praktiska övningar, liksom handledning av examensarbeten. Administrativt arbete som kursledare eller examinator ingår vanligtvis i anställningen. Då vi eftersträvar att lärare i kliniska ämnen ska ha aktuell erfarenhet av praktisk djursjukvård kan viss del kliniskt arbete komma att ingå i tjänsten. Till viss del kan även forskning och utvecklingsarbete ingå.

Kvalifikationer:

Du som söker skall ha kandidatexamen eller högre utbildning. Du skall ha svensk legitimation som djursjukskötare eller veterinär. Erfarenhet av klinisk djursjukvård vid djursjukhus och/eller klinik är meriterande, likaså ett intresse av att utveckla programmet, såväl genom utvecklingsarbete inom pedagogik som forskning i ämnet djuromvårdnad. Meriterande är också ett intresse för utvecklingsarbete och forskning. Vidare krävs goda kunskaper i svenska och engelska. Utbildning i pedagogik och erfarenhet av undervisning, helst på högskolenivå, är meriterande. B-körkort är önskvärt. God samarbetsförmåga, hög motivation och entusiasm är viktigt, liksom förmåga att arbeta både oberoende av andra och i grupp. Stor vikt kommer att fästas vid dina personliga egenskaper.

Placering:

Uppsala

Anställningsform:

Tillsvidareanställning. SLU kan komma att tillämpa provanställning.

Omfattning:

100%

Tillträde:

Enligt överenskommelse.

Ansökan:

Välkommen med din ansökan via ansökningsknappen nedan senast den 2022-06-09.

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är ett universitet i internationell toppklass med forskning, utbildning och miljöanalys inom vetenskaper för hållbart liv. Huvudorter är Alnarp, Umeå och Uppsala, men verksamhet bedrivs också på forskningsstationer, försöksparker och utbildningsorter i hela landet. Hos oss samlas människor med olika perspektiv men med det gemensamma målet att skapa de bästa förutsättningarna för en hållbar, levande och bättre värld.

SLU har drygt 3000 medarbetare, 5000 studenter och forskarstuderande och en omsättning på över tre miljarder kronor. Universitetet satsar på attraktiva miljöer på sina campusområden.

www.slu.se

Kontaktpersoner

Anna Bergh

Universitetslektor

018-672152

anna.bergh@slu.se

Ansök