Länsveterinär till Länsstyrelsen i Södermanlands län

Länsveterinär till Länsstyrelsen i Södermanlands län

Länsveterinär

(ref.nr 112-5869-2022)

Länsstyrelsen söker en länsveterinär till enheten för djurskydd och veterinära frågor.

Enheten för djurskydd och veterinära frågor är en del av Avdelningen för landsbygd på Länsstyrelsen i Södermanlands län. Inom enheten arbetar vi med frågor som gäller hälsa hos djur och människor. Enheten ansvarar för kontroll av att lantbruksdjur och sällskapsdjur sköts enligt djurskyddslagens krav. Enheten ansvarar även för livsmedels- och foderkontroller av primärproducenter, förprövning av stallbyggnader, ärenden gällande tillsyn över hundar och katter, smittskyddsfrågor och andra veterinära uppgifter.

 

Arbetsuppgifter

Arbetet innefattar att handlägga och hantera olika typer av ärenden inom smittskydd och andra veterinära frågor. Arbetsområdet är väldigt brett, det kan bland annat handla om att hantera och vägleda vid smittskyddutbrott och epizootier, utöva kontroll på verksamheter avseende efterlevnad av K112 och på kategorin djurhälsopersonal och läkemedelshantering på lantbruksgårdar.

Arbetet omfattar även att omvärldsbevaka frågor som rör vår verksamhet att utveckla och förbättra interna processer.

 

Kvalifikationer och profil

I den här rollen söker vi dig som är legitimerad veterinär med intresse för smittskyddsfrågor. B-körkort krävs för tjänsten.

Vi ser gärna att du tidigare har praktiserat kliniskt både med smådjur och lantbrukets djur. Det är meriterande om du har kompetens inom livsmedel, animalieproduktion, djurskydd, smittskydd och hantering av epizootier.

Kunskaper i och erfarenhet av att arbeta med hela Officepaketet och ärendehanteringssystem som Platina är meriterande.

Vi söker dig som är mycket ansvarstagande och med goda kunskaper i svenska i både tal och skrift. Du ska ha lätt för att samarbeta och knyta kontakter såväl internt som med externa aktörer. Arbetet är till stor del självständigt, vilket kräver noggrannhet och god administrativ förmåga. Vi värdesätter egen drivkraft och förmåga att vara strukturerad.

 

Om tjänsten


Anställningen
är ett vikariat med start 2 januari 2023 eller efter överenskommelse till och med 28 februari 2024 med möjlighet till förlängning.

Alla tjänster på Länsstyrelsen kan vara föremål för säkerhetsprövning och krigsplacering beroende på uppdragets utformning.

 

Information

Mer information om arbetsuppgifterna får du av enhetschef Zandra Mattsson eller länsveterinär Christina Nyman. Fackliga företrädare är Patrik Holmer (Saco-S) och Ulrika Schröder (ST). Samtliga kan nås på telefon 010-223 40 00 (växel).

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan med meritförteckning och övriga handlingar senast den 18 september 2022. Du ansöker via Länsstyrelsens webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland.

Tänk på att din ansökan blir allmän handling. Det innebär att vem som helst har rätt att få ta del av innehållet i din ansökan.

 

Om Länsstyrelsen

Länsstyrelsen erbjuder en attraktiv arbetsplats. Vi har en levande värdegrund som baseras på de mänskliga rättigheterna och principen om likabehandling.

Vid rekrytering strävar Länsstyrelsen efter jämn könsfördelning och mångfald bland medarbetarna. Södermanlands län ingår i ett finskt förvaltningsområde och vi värdesätter därför om du har kunskaper i finska och behärskar ytterligare språk.

Läs mer om Länsstyrelsen på vår webbplats www.lansstyrelsen.se/sodermanland. Följ oss gärna på sociala medier. Vi finns på Facebook, LinkedIn och Twitter.