Veterinär för arbete med frågor inom djurhälsa och smittskydd

Veterinär för arbete med frågor inom djurhälsa och smittskydd

Jordbruksverket finns för att främja en ökad och hållbar matproduktion och god djurvälfärd i hela Sverige. Vi bidrar till en levande landsbygd. Hos oss arbetar cirka 1700 personer. Huvudkontoret ligger i Jönköping men vi har även stor regional verksamhet.

Vi arbetar aktivt för att våra medarbetare ska vara hållbara och trivas på jobbet! Vi investerar långsiktigt i våra medarbetare och vill att de utvecklas tillsammans med oss! Vi erbjuder en god arbetsmiljö med generösa förmåner med upp till 35 semesterdagar, friskvårdsbidrag samt friskvårdstid. I en stor del av våra anställningar erbjuder vi en flexibel arbetstid, möjlighet att jobba mobilt och arbeta delar av arbetstiden på distans.

Läs mer om hur det är att arbeta på Jordbruksverket på vår webbplats: www.jordbruksverket.se/jobbahososs

Djuravdelningens uppdrag är att skapa goda förutsättningar för en hållbar och konkurrenskraftig jordbruksnäring, miljö, djurhållning och livsmedelsproduktion. Sverige har höga ambitioner inom djurskydds-, djurhälso- och smittskyddsarbetet, inte minst i syfte att verka för en låg användning av antibiotika och motverka resistensutveckling. Målet är att Jordbruksverket i samarbete med andra aktörer ska leda utvecklingen inom dessa områden.

Arbetsuppgifter

Vi söker dig som är veterinär och som vill arbeta med strategiska frågor, utredningar och projekt inom djurhälsa och smittskydd!

Till ett av våra team på Djurhälsoenheten söker vi dig som vill bidra till teamets och Djuravdelningens arbete med strategiska frågor på djurhälso-/smittskyddsområdet. Det gäller såväl att delta i arbetet med förslag till EU- och nationell lagstiftning inom området, som att arbeta med utredningar, projekt och vara delaktig i strategiska frågor kopplade till enskilda ärenden. I tjänsten ingår också att arbeta med förslag till internationella regelverk (exempelvis WOAH).

I rollen har du kontakt med näringens organisationer, andra myndigheter samt interna parter på Jordbruksverket. Du har också internationella kontakter, bland annat på EU-kommissionen.

I rollen ingår resor inom Sverige, men även till Bryssel.

Kvalifikationer

För den här tjänsten söker vi dig som är legitimerad veterinär. Du har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, såväl muntligen som skriftligen. Det är meriterande om du har mångårig erfarenhet av kvalificerat myndighetsarbete eller arbete med djurhälsofrågor inom näringens organisationer. Det är också meriterande med erfarenhet av kliniskt arbete och/eller forskning.

Som person har du en god förmåga att samarbeta, även med komplicerade frågor. Du väger samman olika typer av information och hänsynstaganden samt visar omdöme i alla delar av processen. Du tänker strategiskt och kan analysera möjliga konsekvenser av olika förslag och ta fram alternativa lösningsförslag. Vidare har du förmåga att se långsiktig betydelse och vidare konsekvenser av olika förhållanden.

Anställningens omfattning

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning:   Heltid
Tillträde enligt överenskommelse.
Ansök senast:   2022-10-03
Referensnummer:   2.4.6-16500/2022
Löneform:   Månadslön
Arbetstid:   Dagtid

Kontaktperson

Gudrun Wilkens, Enhetschef
0702961340 – gudrun.wilkens@jordbruksverket.se

Fackliga företrädare

Eva Kjell, Facklig representant SACO 036-15 58 38
Maria Gustavsson, Facklig representant för ST 036-15 60 93

Övrigt

Placeringsort är Jönköping med möjlighet att diskutera en eventuell placering på ett av våra regionala kontor. För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald. Vi tillämpar normalt 6 månaders provanställning.

Länk till annons: https://recruit.visma.com/Public/Assignment.aspx?guidAssignment=a5f591a2-9fa6-4c57-9352-51c687b5785c