WSAVA lanserar uppdaterade globala smärtriktlinjer

WSAVA lanserar uppdaterade globala smärtriktlinjer

Adobe graziella

Riktlinjerna, skapade av WSAVA:s Global Pain Council (GPC), lanseras först under världskongressen i Lima, Peru, den 29–31 oktober, innan de blir tillgängliga för gratis nedladdning från JSAP och WSAVA:s webbplats.

WSAVA:s riktlinjer för igenkännande, bedömning och behandling av smärta kommer att ge användarna grundläggande information, enkel att implementera, om hur man framgångsrikt känner igen och behandlar smärta på en smådjursklinik.

Riktlinjerna stödjer veterinärer i alla regioner i världen, oavsett läkemedelsbrist, eftersom de ger vägledning i hur man känner igen och behandlar smärta även i dessa situationer. Att lösa frågan om globala orättvisor när det gäller tillgång till veterinärmedicinska läkemedel är en nyckelprioritet för WSAVA som kommer att diskuteras under världskongressen under Shaping the Future-sessionen.

Målet för WSAVA Global Pain Council, som leds av Dr Bea Monteiro och består av ett team av globala experter, är att skapa en global miljö för sällskapsdjur där smärta betraktas som det fjärde vitala tecknet och åtgärdas på lämpligt sätt. GPC:s första Globala riktlinjer publicerades i JSAP 2014 och har sedan dess laddats ner 53 000 gånger. De finns också tillgängliga på WSAVA:s webbplats, där de har laddats ner nästan 4 000 gånger bara i år, tillsammans med en rad andra gratisresurser.

– När djurens känslor nu har erkänts juridiskt i många länder och jurisdiktioner, har veterinärer och djurvårdspersonal en moralisk och etisk plikt att lindra lidande efter bästa förmåga. Trots framsteg när det gäller att känna igen och behandla smärta, är smärttillstånd fortfarande vanligare än behandling. Därför är det viktigt att vi engagerar veterinärer globalt och stöttar dem i att känna igen, förutse, lindra och behandla smärta. Vi hoppas att den senaste versionen av våra riktlinjer kommer att bli en viktig referenspunkt, säger Bea Monteiro.