Nordens största hov-evenemang

Nordens största hov-evenemang

Bild: Adobe Valeri Vatel

Den 23–25 september hålls kunskapsevenemanget Nordic Hoof Summit på Flyinge. Det är Nordens största hov-evenemang och innehåller tre dagar fulla av inspiration och kunskap för hovslagare, veterinärer, uppfödare, tränare, djurhälsopersonal och hästägare.

Helgen inleds med en dag om hovsjukdomar och hovreparationer. Här kan besökarna ta del av föreläsningar, rundabordsdiskussioner, demonstrationer, workshops och mycket mer. Lördagen fokuserar på sporthästar och hur man kan hjälpa dagens sporthästar på bästa möjliga sätt. Bland föreläsarna återfinns hovslagare, veterinärer, elitryttare och djurhälsovårdare.

Sista dagen ägnas åt morgondagens stjärnor: föl och unghästar. För att föda upp atletiska och högpresterande hästar behöver målet med aveln vara hästar med god bekräftelse, rörelse och karaktär.

Föreläsningarna hålls antingen på engelska eller svenska. Vissa föreläsningar ingår i dagsbiljetten, andra får man köpa separata biljetter till.

Läs mer här