Som Salfarms nya produktspecialist blir du viktig för ett team med specialister från flera områden som utvecklar och säljer läkemedel med fokus på veterinärklinikernas behov.
Du har en gedigen bakgrund inom veterinärområdet, och det är en klar fördel om du redan är bekant med marknaden. Vi tänker oss att du har arbetat ett antal år med försäljning, antingen inom branschen eller relaterade branscher, och därför känner till ”konsulentens vardag”.
Försäljning av läkemedel ska ses i ett större perspektiv, som sträcker sig längre än enbart produktkännedom och god kommunikationsförmåga. Du ska kunna agera i en värld stadd i ständig förändring, vilket innebär en rad krav på den profil vi söker.

Din profil

 • Du är kvalificerad inom området och har kunskap om hästar och smådjur samt erfarenhet av försäljning till veterinärer.
 • Du är van vid att erbjuda ett mycket högt servicenivå och samtidigt ha ett ambitiöst fokus på målet.
 • Du har förmågan att arbeta självständigt, är proaktiv och har god förståelse för veterinärers verksamhet och utmaningar.
 • Du är aktiv när det gäller att sprida och dela kunskaper och erfarenheter. Därför är det en fördel om du har erfarenhet av att samarbeta med flera veterinärer eller andra professionella.
 • Du är en närvarande, tydlig och engagerande kommunikatör.
 • Du inger förtroende är positiv och utåtriktad.

Vi förväntar oss dessutom att du kan svara på följande:

 • Du har relevant utbildning och erfarenhet. Veterinärutbildning eller liknande utbildning inom djurens hälso- och sjukvård kan vara en fördel men är inget krav.
 • Du är bosatt i södra eller sydvästra Sverige.
 • Du har körkort.

Du blir en del av en dynamisk verksamhet med högt i tak, och du jobbar nära ledningen. Du rapporterar till den svenska Country Sales Managern och har hand om en bred produktportfölj som ger dig stora möjligheter till både yrkesmässig och personlig utveckling.

Dina ansvarsområden

Du får ansvar för försäljning och service till både befintliga och nya kunder, primärt inom häst- och smådjursvård och sekundärt inom stordjursvård. Din vardag kommer i hög grad att präglas av självständighet, och du agerar aktivt på marknaden för egna kunder i södra Sverige. Det betyder att dina arbetsuppgifter kan se ut så här:

 • Förbereda, utveckla, genomföra och utvärdera säljmöten med veterinärer.
 • Bygga upp, upprätthålla och vidareutveckla relationer till dina kunder.
 • Skapa, utveckla och aktivera nätverk och andra möjligheter på marknaden.
 • Delta i olika former av utvecklingsaktiviteter och medverka i den strategiska utvecklingen av häst- och smådjurstområdet hos Salfarm.
 • Delta i kongresser och nordiska möten.

Du kan förvänta dig ungefär 30 resdagar per år i samband med kundbesök, kongresser och interna möten.

Varför Salfarm?

Salfarm är i snabb utveckling, och vi erbjuder ett attraktivt jobb på ett spännande företag med platt organisation, där vi jobbar efter devisen frihet under ansvar. Du har stora möjligheter att bli framgångsrika. Du får delta i en tillväxtresa som präglas starkt av entreprenörsanda. Rent betyder att du får vara med och styra inriktningen på försäljningen, strategin och produkterna, och därmed hela verksamheten.

Du får ett stort nätverk av kollegor

När du blir en del av Salfarm blir du också en del av en större familj. Utöver ett dedikerat team med höga ambitioner för kunderna, branschen och företaget har Salfarm även ett nära samarbete med leverantörer. För dig betyder det att du inte bara samarbetar med dina kollegor internt utan även får ett stort nätverk som kan hjälpa dig att utvecklas och nå framgång.

Du kommer till en arbetsplats som präglas av ett seriöst och respektfullt samarbete med en informell ton. Vi lägger stor vikt på försäljning och marknadsföring av hög och professionell kvalitet, liksom på produktutveckling.

Så här ansöker du

 • Tjänsten är på heltid, gärna med början så snart som möjligt.
 • Om du har frågor om tjänsten kan du kontakta Helle Halken, +45 20626148.
 • CV, motiverad text och relevanta bilagor skickas via ”Sök tjänsten online” längst ner på sidan.
 • Vi har ingen utsatt dag för ansökan och förbehåller oss därför rätten att ta bort annonsen när vi har hittat den rätta kandidaten.
 • Vi gör anställningsintervjuer löpande, och du ska vara beredd på att genomgå både test och personprofilanalys och dessutom tre samtal.

Om Salfarm

Salfarm är ett danskägt företag som sedan 1979 har sålt veterinära läkemedel. Vår organisation omfattar försäljning, service och utveckling och registrering av nya läkemedel.

2010 grundades Salfarms Scandinavia AB i Sverige och 2016 anslöt Salfarm Scandinavia AS till Norge

Vår ambition är att känna till och tillgodose utövande veterinärers behov av de rätta läkemedlen – och målet är dessutom att göra veterinärer till de bästa bollplanken för sina kunder. Salfarms kunder, medarbetare och leverantörer är det självklara centrumet för arbetet, och vi lägger även stor vikt vid att vara en riktigt bra, gemenskapsbaserad och utvecklande arbetsplats.

God kundservice är en god affärsstrategi

Hos Salfarm vill vi göra det enkelt för veterinärerna att vara de bästa rådgivarna för sina kunder. Därför ger vi inte bara råd om behandling av djuren utan hjälper också gärna att med allt från fylla i dispenseringsansökningar till doseringsvägledning och utveckling av nya veterinärmedicinska läkemedel för nischmarknader. Det är inte bara god, gammaldags kundservice. Det är en god affärsstrategi.

Salfarm tror att ett sunt företag bygger på goda kundrelationer. Så har det varit sedan 1979, när Helmer Nørgaard Olsen grundade Salfarm. Och så ska det fortsätta.

För 40 år sedan hade Helmer bara en agentur för veterinärmedicinska läkemedel som han själv packade och körde ut till kunderna. I dag är Salfarm ett väletablerat familjeföretag med ett brett sortiment, högspecialiserade medarbetare, ett toppmodernt kvalitetsledningssystem och kunder i hela Skandinavien.

Men det handlar fortfarande om gott affärssinne, grundlighet och tät kontakt med kunder och leverantörer. Det är hörnstenen i Salfarms verksamhet.

Salfarm Scandinavia AB

Ansök här!